≫ 

Naš Vanja je trenutno drugi najuspešniji golman Mundijala, bravure protiv Brazila ga vinule u sam vrh

Bravo za VMS-a

  • 10
Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Jedina svetla tačka Srbije protiv Brazila bio je golman Vanja Milinković Savić koji je pokazao pribranost, sigurnost, kvalitet i klasu protiv najboljih ofanzivaca sveta - doprineo da ne pretrpimo rezultasku katastrofu na premijeri u Kataru. 

Trenutno, Vanja je drugi najuspešniji golman na Svetskom prvenstvu ako se gleda broj ukroćenih šuteva, imao ih je čak sedam protiv južnoameričke selekcije.

Bolji od njega u tom segmentu samo je Japanac Suiči Gonda koji je sa osam uspešnih intervencija spustio rampu Nemcima u senzacionalnoj pobedi Japana nad favoritom.

Iza Gonde i Milinković-Savića je Marokanac Dahmen sa pet odbrana, toliko je imao i Al Ovais iz Saudijske Arabije protiv Argentine, a pet je imao i Jan Somer iz Švajcarske...

Ako dosad nije zacementirao poziciju među stativama, Vanja je to sasvim sigurno uradio bravurama protiv Brazila i sebi "kupio" mesto za naredne izazove Srbije.

statistika golmana na mundijalu Foto: lequipe.fr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    25. novembar 2022 | 19:38

    Vanja i jest naš najbolji golman, i spasio nas je katastrofe. Imate dvije utakmice, sve u svojim nogama pa izvolite, dokažite da Portugal i Norveška nisu bili samo naš dan, i biće Brazil brzo zaboravljen.

  • Gosa ipo

    25. novembar 2022 | 20:17

    Vanja brani decko kida,realno Gudelj treba da kupi pinkle i kuci,SMS ako ne pokaze u prvih 30 min protiv Kameruna nista isto. Pravda za malog Maksimovica

  • Bezveze

    25. novembar 2022 | 20:24

    Rijaliti Gudelj ce Piksija na Interno,a sam je kriv,covek je nagazna mina na svakoj utakmici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA