≫ 

Englezi i Amerikanci pucali ćorcima, Pulišić drmao prečku, odluka pada u poslednjem kolu

Sad je sve otvoreno, svi imaju šansu u poslednjoj rundi

  • 26
Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

Mundijalska borba nastavljena je utakmicom između Engleske i SAD, derbijem Grupe B, a ona je završena bez golova, što je epilog koji je doneo više selekciji Gereta Sautgejta pred poslednjih 90 minuta igre u grupi.

U meču iste grupe, danas odigranom, Iran je uspeo da dođe do pobede nad Velsom od 2:0 i sačuva nadu za prolaz dalje.

Engleska je posle ovoga zadržala lidersku poziciju sa četiri boda, Iran ima tri, Amerika dva, a Vels tek jedan, pred poslednju rundu i mečeve između Velsa i Engleske odnosno SAD i Irana.

Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

Englezima je i bod dovoljan za prolaz iz meča sa Velsom, Amerikancima samo pobeda donosi osminu finala, Irancima i remi, dok su Velšani u najnezgodnijoj poziciji - moraju da pobede ali i da im se poklopi rezultat druge utakmice.

Kako bilo, čeka nas izuzetno uzbudljiv rasplet u Grupi B.

Amerikanci su, kao i protiv Velsa u većem delu meča, i protiv Engleza pokazali da su selekcija koja ume i koja ima kvalitet, ima sve sastojke da nastavi takmičenje na Svetskom prvenstvu i van grupe. Reprezentacija SAD je, uzevši sve u obzir sa večerašnjeg meča, ostavila mnogo bolji utisak od Engleza, bila bolja i konkretnija, ali i bez sreće i prave završnice da materijalizuje dobru partiju.

Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

Mekkeni i Pulišić su bili najbliži golu protiv selekcije "tri lava", osim toga bilo je dugih minuta dominacije Amerikanaca, koji su jedinu istinsku strepnju za sebe imali u povoju meča posle šanse Kejna. Sve posle toga uglavnom je bila američka prevlast, mada, osim pomenutih prilika ofanzivaca Juventusa i čelsija, nije se moglo mnogo toga zabeležiti niti je bilo vredno pomena.

Mekkeni je u 26. minutu prebacio gol iz povoljne pozicije, jednostavno je morao bolje, dok je samo sedam minuta kasnije Pulišić uzdrmao prečku fenomenalnim pokušajem sa desetak metara. Englezi su u nastavku bili oprezniji, nisu rizikovali, Sautgejt je dobrim izmenama održao balans na terenu i egal koji je, na kraju krajeva, bio ono što je, posle svega viđenog, savršeno odgovarao četi sa Ostrva.

ENGLESKA - SAD 0:0

87. minut - Bližimo se kraju... Englezi agilniji, ali ne rizikuju previše. Rašfordu beležimo udarac u gol, tukao je pravo u golamana Amerikanaca.

78. minut - Rašford je u igri, pokušaće sa njim Sautgejt da nastavi udare po Amerikancima. Saka je izašao.

75. minut - Englezi su se oslobodili pritiska, sada oni diktiraju tempo, definitinvo period meča koji pripada selekciji "tri lava". Pritisak na odbranu Amerikanaca sada je najjači od starta utakmice.

68. minut - Sterling izlazi iz igre, umesto njega u igri je Henderson. Izlazi i Belingem, Griliš je sada adut Sautgejta.

56. minut - Englezi miruju, ne napadaju, ne igraju. Amerikanci imaju punu kontrolu utakmice.

Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

47. minut - Nadiru Amerikanci i u nastavku, žele mnogo više pobedu od engleza, to je evidentno. Mekeni je ponovo pretio, Stouns mu se postavio i bolirao udarac. Englezi su svaki ut u problemu kad je lopta kod lahovićevog saigrača.

POLUVREME

45+1. minut - Maunt je pokušao, opasan je to bio udarac, ali Tarner se istakao!

45. minut - Uzvratili su Englezi, Šo i Saka su kombinovali, prvi je probio po krilu i ušao u kazneni prostor, drugi imao loptu da je ubaci u gol, međutim nije najbolje postavio nogu i telo, loptu je poslao daleko preko gola.

Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

43. minut - Konkretniji su Amerikanci, bolji, preuzeli su igru i prete Pikfordu. Ponovo je Pulišić bio u završnici akcije, ovog puta je gađao glavom posle centaršuta. Poslao je loptu pored gola.

33. minut - PREČKA! Kakav udarac Pulišić,a pravo niotkuda je stigao top iz levice fudbalera Čelsija - uzdrmao je prečku gola Pikforda! Statičan je bio Pulišić, čekao se njegov potez unutar kaznenog, iskosa je bio sa leve strane, i fenomenalno je "iz kolena" gađao gol Engleza. Baš nije imao sreće...

26. minut - Opasan, opasan udar Amerikanaca koji nije metarijalizovao Mekkeni. Dobio je loptu u srcu kaznenog prostora, tamo ga niko nije markirao, ali je tukao preko gola. Pikford je bio ukopan, čekao je ishod udarca, imao je mnogo sreće.

17. minut - Engleska je sada preuzela terensku inicijatvu, ne i mnogo više od toga usled snažnog pritiska Amerikanaca.

Fudbal Katar Svetsko prvenstvo SP Engleska Amerika Foto: Tanjug/AP

10. minut - Mnogo sreće za Amerikance! Englezi su napali po desnom krilu, Saka je u završnici pronašap Kejna negde na 7 metara, a udarav napadača Totenhema telom je izblokirao Zimerman. Dosad najbolja prilika za neku od ekipa.

7. minut - Borbenih, ali u pogledu konkretnih fudbalskih elemenata, mirnih prvih nekoliko minuta utakmice.

SASTAVI

ENGLESKA: Pikford, Šo, Stouns, Megvajer, Trpie, Rajs, Maunt, Belingem, Kejn, Sterling, Saka.

SAD: Tarner, Dest, Zimerman, Robinson, Rem, Adams, Musah, Mekkeni, Pulišić, Rajt, Vea

Grupa B, parovi 2. kola:

Vels - Iran 0:2

Engleska - SAD 0:0

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA