≫ 

Drama srpskog novinara u Kataru: Umesto na meču Srbija - Brazil, završio u zatvoru!

Nevolje su poterale našeg kolegu i pre dolaska u Katar, da bi kulminacija svega viđena na dan kada su Orlovi igrali svoj prvi meč na Mundijalu

  • 7
Stefan Kojić Foto: Telegraf

Ostvarenje sna i gledanje utakmice Srbija - Brazil na najvećem stadionu u Dohi, pretvorilo se u horor za jednog srpskog novinara, koji je umesto na Lusail stadionu završio iza rešetaka.

Mnogi novinari susreli su se sa poteškoćama na Svetskom prvenstvu u Kataru, a maler je poretao i kolegu iz Blica, Stefana Kojića, koji je proveo je u pritvoru u Dohi nekoliko sati, a prethodno je imao problem i sa ulaskom u zemlju jer mu nije na vreme odobrena "Hayya karta", bez koje ne možete da uđete u Katar.

Kada je otišao da zameni novac u menjačnici, nije ni sanjao da bi zbog toga mogao da završi iza rešetaka u Kataru.

Nakon što je razmenio 250 dolara, koje je poneo iz Beograda, mašina je zapištala, i odjednom je čuo uzvik "zovite policiju".

Ispostavilo se da mu je neko u menjačnici "uvalio" lažnu novčanicu, te je Stefan morao na informativni razgovor, ali i da provede nekoliko sati lišen slobode u sobičku u kojem je imao samo jednu sijalicu, bele okrečene zidove i stolicu.

Dodatni problem bio je i to što policajac nije pričao engleski, pa naš kolega nije mogao ni da im objasni kako je došlo do ovog problema.

Morao je da interveniše i FSS, a na kraju je putem video poziva pričao sa višerangiranim činovnikom katarskih vlasti, i tada je sve rešeno čim je objasnio o čemu je reč.

Ali, onda je nastavljena agonija, jer je morao da sačeka rešenje, a ono nije moglo da stigne brzo, te je Stefan propustio priliku da gleda spektakl koji mu je kao mladom novinaru predstavljao jedan od najvećih događaja u karijeri.

Na kraju je pušten na slobodu posle nekoliko časova agonije. Dan kasnije, bio je jedna od glavnih tema među kolegama, koje su ga saletale da ga pitaju za detalje i šta se sve desilo i kako je na kraju rešen problem.

Ovde pročitajte i celu njegovu ispovest o vremenu provedenom u zatvoru u Kataru.

Video: Piksi održao govor: Pogledajte trening reprezentacije Srbije dan posle poraza od Brazila

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    25. novembar 2022 | 22:59

    Ajde bre napraviste od svega dramu. Imao peh, propustio tekmu. Pa svakome se nesto slicno dogodilo. Napraviste od buve slona. A mozda i bolje sto nije gledao tekmu :)

  • PECA

    25. novembar 2022 | 23:17

    Blago njemu, nije morao da gledao ono poigravanje s nama.

  • Pitalac

    25. novembar 2022 | 23:32

    Pita:I,šta ste napisali?Jedno VELIKO NISTA!SVAKA Vam čast na tekstu.Alal Vam vera.Zivela Srbija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA