Otkriveno šta je Piksi rekao Orlovima tokom govora od 20 minuta: Ovako ih je motivisao za Kamerun!

Marko Grujić i Nemanja Maksimović veruju u pobedu nad Kamerunom

  • 6
Marko Grujić, Nemanja Maksimović

Foto: MN Press

Fudbaleri Srbije nastavljaju pripreme za meč protiv Kameruna u drugom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru. Trening je za danas zatvoren za medije, a na konferenciji za medije pojavili su se Marko Grujić i Nemanja Maksimović.

Podsećamo, Srbija naredni meč igra protiv Kameruna 28. novembra u 11 časova na Al Džanub stadionu.

Novinare je interesovalo da li Grujič očekuje da bude starter protiv Kameruna, pošto je Sergej dobio udarac i možda neće igrati na tom meču.

- Što se tiče Sergeja i njegove povrede, nije na nama igračima da razmišljamo o tome, siguran sam da će i on uraditi sve od sebe da bude na rasplolaganju, a i Maksa i ja i svi igrači bi voleli da dobiju šansu. Svi znamo koliko je Sergej važan za našu ekipu, nadamo se da će biti spreman.

Na Novom Zelandu ste takođe izgubili protiv Urugvaja prvu utakmicu, na kraju ste postali prvaci sveta.

- Ja čvrsto verujem da ako jedna ekipa ima kvalitet i ako vlada hemija između igrača i stručnog štaba, siguran sam da može ekipa da se vrati posle prvog poraza, kao što smo tada pokazali na Novom Zelandu i postali prvaci, a mislim da je ova ekipa pokazala i u Lisabonu u Oslu da zna da igra pod pritiskom.

Šta je vam je selektor rekao posle Brazila tokom motivacionog govora?

Marko Grujić, Nemanja Maksimović

Foto: MN Press

- Posle prve utakmice i poraza teško se spava, sigurno da smo dosta razmišljali o novoj utakmici, svakog dana se okreće novi list, to nam je selektor poručio, da moramo da budemo snažniji nego ikad, da nas to ne poljulja ka cilju, a to je prolaz grupe.

Da li ste počeli analizu Kameruna?

- Mislim da je po planu programa zakazan video materijal Kameruna, bićemo maksimalno fokusirani, neuspeh ne dolazi u obzir, moramo da damo sve od sebe, moramo da ispravimo negativne stvari iz utakmice sa Brazilom i da uzmemo tri boda.

Kao što sam rekao prethodno, sledećeg jutra nije lako da se nosite sa tim, imali smo teški dan juče, ali u fudbalu se stvari brzo dešavaju, imamo narednu utakmicu, moramo da je pobedimo, mislimo pozitivno.

Očekujete li golove od Mitrovića?

- Znamo njegov mentalitet, on je veliki radnik, dao je sve da bude spreman za Brazil, trenira jako da bude što bolji na terenu, siguran sam da će postići golove i pomoći ekipi.

Marko Grujić, Nemanja Maksimović

Foto: MN Press

Koliko ste pratili izjave iz tabora Kameruna, znate li da je Samjuel Eto najavio da Kamerun osvaja titulu?

- Iskreno nisam pratio, i ta izjava od Etoa koji je veliki igrač i koga cenimo, mislim da je izjava malo pretenciozna, tu bih završio.

Hrvatska trenira uvek u terminu kada igra, vi imate samo jedan trening u tom terminu, igraće se na 32 stepena, koliko je to bitan faktor?

- Termin treninga mnogo zavisi od selektora, svaki selektor ima način rada, u klubovima nikada ne treniramo u terminu utakmice i to nam nikada nije smetalo. Sigurno ćemo biti spremni - rekao je Maksimović, a nadovezao se i Grujić.

- Može da utiče malo, ali ne bi smelo da bude ikakav izgovor ili alibi, to treba da ostavimo po strani.

Upitani su i o tome šta je recept za pobedu protiv Kameruna.

- Videli smo Kamerun da je fizički pao protiv Švajcarske, to nije svojstveno njima i verovatno zavisi od dana do dana, mislim da mi s tehničkim fudbalom možemo da im napravimo probleme - ističe Maksimović, a slično misli i Grujić.

Marko Grujić, Nemanja Maksimović

Foto: MN Press

- Ako uđemo u fizičku borbu to će odgovarati Kamerunu, talenat je na našoj strani, treba da držimo loptu i da se mi pitamo na terenu, to će nam doneti pobedu.

Koliko poznajete ekipu Kameruna?

- Reprezentacija Kameruna kao i sve ovde imaju veliki broj kvalitetnih igrača. Znali smo od ranije da imaju brze igrače u napadu, mislim da je najbitnija stvar da kontrolišemo njihove kontre i da ih tu neutrališemo - poručuje Maksimović, dok Grujić smatra da je

- Imaju dosta dobrih pojedinaca, ali bih izdvojio Isu, koji igra za Napoli, on je motor ekipe, ako njega neutrališemo, čeka nas dobar rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA