≫ 

Embape apsolutni heroj Francuske: "Trikolori" već obezbedili plasman u osminu finala

Embape sa dva gola odveo "Trikolore" u osminu finala Mundijala

  • 6
Embape proslavlja gol protiv Danske Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je selekciju Danske rezultatom 2:1, u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Meč je počeo dosta mirno na obe strane, iako su u prvih nekoliko minuta Danci više držali loptu u posedu. Ipak, to nije predstavljalo problem za Franuze, koji su ubrzo preuzeli kontrolu i počeli da pritiskau protivničku defanzivnu liniju.

Nizali su se napadi "Trikolora" u nastavku. Prvo je pretio Rabio posle sjajnog centaršuta Dembelea, ali je Šmajhel sačuvao svoj tim. Nakon toga je i pokušaj Kundea izblokiran nekoliko minuta kasnije, a mogao je i Grizman da pogodi, međutim, Šmajhel je ponovo bio na visini zadatka. U finišu poluvremena pretio je i Embape, ali se rezultat nije menjao.

U nastavku su Francuzi bolje počeli, što je rezultiralo vođstvom "Trikolora". Ernandez je asistirao sa boka, a Embape se najbolje snašao i "smestio" loptu iza leđa sjajnog Šmajhela. Ovaj gol kao da je probudio Dance, koji su ubrzo došli do zasluženog izjednačenja. Andersen je asistirao nakon kornera, a Andreas Kristensen se sjajno snašao i "zakucao" loptu u mrežu.

Ipak, u nastavku je suvi kvalitet Francuza došao do izražaja. "Dodali su gas" "Trikolori" i na kraju, uspeli da stignu do kompletnog plena. Fenomenalno je Grizman centrirao na drugu stativu, a Kilijan Embape je praktično butinom "ugurao" loptu u mrežu, za veliku pobedu izabranika Didijea Dešama.

Na kraju je presudio kvalitet, što je Francuzima obezbedilo siguran plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. Sa druge strane, Danci će u trećem kolu odlučivati o svojoj sudbini, jer im je neophodna pobeda protiv Australije, kako bi izborili plasman u dalji tok takmičenja.

TOK MEČA

90+6. minut - MEČ JE ZAVRŠEN!

90+2. minut - Antoan Grizman je izašao iz igre, a umesto njega na terenu Jusuf Fofana.

86. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Ponovo pogađa Embape! Sjajna reakcija napadača "Trikolora" nakon odličnog centaršuta Grizmana. 

81. minut - Ponovo prete Danci! Nakon sjajne kontre Bretvajt je natrčao i iz prve šutirao pored gola. Lopta je zakačila stativu.

74. minut - Au kakva prilika za Dansku! Lindstrom je u sjajnoj situaciji  šutiro snažno po sredini gola, a koncentrisani Hugo Ljoris je dobro intervenisao i skrenuo loptu u korner. Nema promene rezultata.

Danci proslavljaju gol Foto: Tanjug/AP

68. minut - GOOOOOOOL! Evo izjednačenja! Andersen je asistirao posle kornera, a maestralno se snašao Andreas Kristensen i "zakucao" loptu u mrežu. 

62. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Francuska! Sjajno je Ernandez probio po levom boku i ostavio povratan pas za Embapea, koji se odlično kretao u šesnaestercu i iz prve "smestio" loptu pored nemoćnog Šmajhela. 

60. minut - Nova šansa za "Trikolore". Dobro se snašao Grizman na ivici kaznenog prostora i šutirao, ali je njegov udarac završio preko gola.

Francuska - Danska Foto: Tanjug - AP

57. minut - Još jedna u nizu prilika za Francuze... Sjajno je Embape istrčao kontru i "opalio" u prvi u ugao, ali je Šmajhel bio dovoljno koncentrisan.

52. minut - Prete Danci posle udarca iz ugla, ali je Ljoris na visini zadatka. Skočio je iskusni golman u gužvu i bez većih problema uhvatio loptu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Evo i prve promene na meču. Na terenu je Martin Brejtvajt, a iz igre je izašao Andreas Kornelijus.

45+3. minut - Završeno je prvo poluvreme!

43. minut - Nova javna opomena, a ovog puta "požuteo" je Kunde. Ostao je na travi Nelson nakon nešto grubljeg starta francuskog defanzivca.

Francuska - Danska Foto: Tanjug - AP

40. minut - SJAJNA PRILIKA ZA FRANCUSKU! Dembele je uposlio Embapea sa desnog boka, ali je "desetka" Francuza šutirala iz prve preko gola.

36. minut - Uzvraćaju Danci! Nakon sjajne kontre, šutirao je Kornelijus iskosa sa desne strane, sa nekih petnaestak metara, ali je lopta "prozujala" pored stative.

34. minut - Francuska sada u napada u naletima. Šutirao je Grizman iz prilično nezgodne situacije, ali Šmajhel je ponovo bio na visini zadatka.

31. minut - Ponovo su zapretili Francuzi! Embape je probio po levom boku i centrirao na drugu stativu, a Kunde je "gađao" dalji ugao, međutim njegov pokušaj je izblokiran.

29. minut - Nešto mirnija igra u ovim trenucima. Francuzi i dalje imaju kontrolu, dok sa druge strane, Danska na trenutke pokušava da organizuje napad, ali bezuspešno.

Francuska - Danska Foto: Tanjug - AP

21. minut - PRETE FRANCUZI! Šutirao je Rabio glavom posle odličnog centaršuta Dembelea, ali je Šmajhel uspeo da se baci i spreči promenu rezultata. 

19. minut - Žuti karton zaradio je Kristensen. Francuska polako, ali sigurno preuzima inicijativu i kontrolu nad utakmicom, ali i dalje nema ozbiljnije prilike za gol.

12. minut - Ostao je na travi Embape. Zapretili su Francuzi posle slobodnog udarca, ali je Kornelijus izbio loptu u korner. Mogao je nakon toga i Varan da pogodi glavom posle udarca iz ugla, ali je Mele izbacio loptu ispred gol linije.

8. minut - Danska i dalje stoji veoma visoko u odnosu na protivnika. Francuzi polako preuzimaju posed i pretežno po krilima pokušavaju da stvore priliku za gol, ali se Danci veoma organizovano brane.

4. minut - Danci kroz posed kontrolišu dešavanja na terenu, ali i dalje ne uspevaju da priđu bliže golu koji čuva Hugo Ljoris.

1. minut - MEČ JE POČEO! Prvi napad imaće Danska.

SASTAVI

Francuska: Ljoris - Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez - Čuameni - Grizman, Rabio - Dembele, Embape, Žiru.

Danska: Šmajhel - Andersen, A. Kristensen, Nelson, R. Kristensen, Hojbjerg, Eriksen, Mele - Lindstrom, Damsgard, Kornelijus.

PRE MEČA

"Trikolori" jure prolaz dalje protiv neugodnih Danaca. Ipak, kada je reč o trenutnoj formi, Francuzi su u znatno boljoj situaciji, s obzirom na to da su u prvom kolu ubedljivo savladali Australiju sa 4:1, dok su Danci, sa druge strane, remizirali protiv Tunisa bez golova.

Ipak, kada je reč o međusobnim susretima, Francuzi itekako trebaju da budu oprezni, s obzirom na to da u poslednja tri meča protiv Dankse ne znaju za pobedu.Dva puta je skandinavska selekcija slavila, dok je jednom meč završen nerešenim rezultatom.

Ono što bi takođe trebalo istaći je to da su Danci u poslednja dva meča protiv Francuske postizali po dva gola na meču, što bi takođe moglo da brine selektora "Galskih petlova" Didijea Dešama.

U sastavu Francuske neće biti Lukasa Ernandeza, koji je doživeo povredu na utakmici protiv Australije, dok u redovima Danaca nema Tomasa Dilejnija, koji je takođe povređen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    26. novembar 2022 | 18:59

    u ligi nacija francuzi izgube od danaca 2 puta a danas kad d je bitno francuska pobedi

  • allez les bleus

    26. novembar 2022 | 19:00

    vive la france

  • justice for targeted individuals

    26. novembar 2022 | 19:53

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA