≫ 

Otkriveno šta su sa tzv. Kosova pisali FIFA: Optužili nas za mržnju i ksenofobiju, pomenuli Ruse i Ukrajince

Sve zbog zastave "Nema predaje"

  • 28
Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Sve u Srbiji ovog popodneva šokirala je vest da FIFA želi da kazni Orlove zbog toga što su istakli zastavu Kosova i Metohije u svlačionici u bojama države Srbije, a sa porukom "Nema predaje" ispisanu preko nje.

Fotografija je bila podeljena na društvenim mrežama nekoliko hiljada puta, javili su se odmah dežurni kritičari iz tzv. nepostojeće države Kosovo, naglasivši da naša zemlja širi mržnju i da je zbog toga treba kazniti. I zaista FIFA je pokrenula postupak posle pisma koje su joj poslali iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova, a u kojoj pominju Rusiju i Ukrajinu, a grde Srbiju zbog svog postupka.

- Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo.

Nije mirovao ni Olimpijski komitet tzv. države Kosovo, koji je otpužio Srbiju da širi ksenofobiju i mržnju, a fudbalere Srbije zapitao kako su smeli da okače takvu zastavu u svlačionici.

- Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideri Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa "Republike Kosovo" u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje "Nema predaje" da bude u svlačionici pre, tokom i posle meča sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA - navodi se u saopštenju - navodi se u njihovom saopštenju.

Video: Atraktivna meksička novinarka povela navijanje u uključenju uživo: Zagrejala svoje sunarodnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    26. novembar 2022 | 18:37

    "Republika Kosovo" je lažna, nepostojeća kriminalna 'država', narko kartel pod pokroviteljstvom Amerike i zapada. To su razbojnici i banditi!

  • Srb021

    26. novembar 2022 | 18:22

    Kosovo je Srbija !!!

  • Baki

    26. novembar 2022 | 19:03

    Kakve veze imaju Rusija i Ukrajina sa fudbalom i Srbijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA