≫ 

Telegraf 2 sata čekao Mesija, ispao je neviđena ljudina: Rekli smo mu da ga Srbija voli, ovako je reagovao

Neverovatna pomama medija viđena je za najboljim fudbalerom Argentine i jednim od najboljih u istoriji ove igre posle meča sa Meksikom

  • 11

Lionel Mesi je ponovo pokazao zašto ga mnogi s pravom smatraju jednim od najboljih fudbalera u istoriji fudbala, a možda i najboljim ikada.

Kada je Argentini gorelo pod nogama u meču protiv Meksika, pokazao je svoju magiju i prelepim golom doneo vođstvo svom timu i izazvao delirijum na tribinama među argentinskim navijačima. Kasnije je Enco Fernandez još jednim divnim golom samo zapečatio ono što je Mesi započeo i doneo Argentini zlata vrednu pobedu i vratio je u igru za nokaut fazu posle šokantnog poraza od Saudijske Arabije na otvaranju prvenstva.

Mesi je izabran za igrača utakmice, a mnogi mediji sjatili su se u miks zonu ne bi li dobili priliku samo da budu pored fudbalskog božanstva.

Dobio sam tu čast, iako smo malo morali i da "predriblamo" organizatore, pošto mi je kartu za miks zonu ustupio kolega, kojem je ona bila odobrena, pošto mu je poznato koliki sam ljubitelj Mesija, za razliku od njega koji je više Ronaldova "struja".

Dolazimo u miks zonu, tu je i desetak novinara iz Srbije, ali već na početku dolazi do hladnog tuša. Portparol Argentine okuplja internacionalne novinare i kaže im da je Mesi izabran za igrača utakmice i da neće proći kroz miks zonu.

Svi su se odmah razočarali, a budući da je Lusail prilično udaljen od smeštaja u kojem su novinari u Dohi i da treba najmanje sat vremena putovanja, većina je želela da ode. Uključujući i mene, ali sam se nekako "provukao" do kolega iz Argentine koje imaju pravo prvenstva u miks zoni, uz povremeno prikrivanje akreditacije, kako brojni organizatori i kontrolori ne bi videli da sam iz Srbije.

Svakako sam odlučio da čekam, pa makar izgubio i dva sata, a onda se pojavio tračak nade. Argentinski novinari pričaju ponovo sa portparolom, koji ih pita koga da im dovede. Iz prve odgovaraju "Mesi", zatim Lautaro, Di Marija, Enco Fernancez... To je to, Mesi će proći kroz miks zonu!

Igrači prolaze jedan za drugim, prvo Meksikanci, zatim redom i drugi Argentinci, staju svi po dogovoru, Di Marija, Lautaro Martinez, Enco Fernandez...

A onda se Mesi pojavljuje na konferenciji koju uživo prenose na TV-u u miks zoni. Konferencija se završava, svi i dalje čekaju, a onda nastaje pometnja... Znak da dolazi najveći. Kamere se pomeraju, novinari trče, tačno 2 sata i 15 minuta nakon završetka meča, pojavljuje se Mesi.

Zbog pomame za Mesijem u miks zoni je bila pojačana i FIFA kontrola. Dok se pojavljivao oko novinara su obletali kontrolori i poručivali "nema videa i fotografija, oduzećemo vam akreditacije". Neki su ipak odlučili da rizikuju. Moram da priznam da je i mene vuklo da to uradim, ali sam ipak odustao, ništa nije vredno rizika oduzimanja akreditacije. Nažalost, neke kolege su večeras zbog ignorisanja opomena ostale i bez akreditacija, koje su im oduzeli FIFA oficiri. Povuklo ih je da imaju uspomenu i da mogu da se pohvale na društvenim mrežama da "nikad bliže nisu bili bogu"

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Iako nije imao obavezu ni da prođe kroz miks zonu, Mesi je pokazao kakav je profesionalac, i ispao je prava ljudina, što je učinio i posle prvog kola kada je jedini izašao pred novinare posle teškog poraza od Saudijaca. Sada ipak mnogo bolje raspoložen.

Stao je kod svake grupe novinara, ispoštovao je sve televizije, a zatim prilazi i onlajn medijima i štampi, koji su u drugom redu miks zone.

Pozicionirao sam se solidno u odnosu na kolege iz Argentine koje su zauzele prve redove. Pitanja su se ređala, ruka je počela da drhti od nezgodnog položaja dok se snima zvuk, a onda nisam mogao da izdržim, morao sam da mu se obratim.

- Leo, Srbija te voli - rekao sam mu dok je prolazio pored mene.

Okrenuo se, pogledao me, i uz osmeh podigao palac gore.

O meču protiv Meksika

- Bila je teška utakmica da nas, morali smo da se izdignemo, jer je Meksiko igrao dobro. Prvo poluvreme smo odigrali dosta intenzivno, ali u drugom smo bili mirniji i vratili se na svoje. Pobeda je bila olakšanje za celu svlačionicu i donela nam je veliku radost.

Prva utakmica nas je koštala, a iza tog poraza bilo je dosta faktora. Znali smo da danas moramo da pobedimo, da za nas počinje još jedno Svetsko prvenstvo i kao tim smo znali kako to možemo da uradimo.

Upitan je i o predstojećem meču protiv Poljske.

- Ne možemo sada da odustanemo. Imamo sva finala da igramo, ne smemo da grešimo.

Prokomentarisao je i sjajnu partiju i fenomenalan gol Enca Fernandeza.

- Nisam iznenađen Encom. Znam ga i viđam ga kako trenira svaki dan. Zaslužio je gol jer je spektakularan igrač i važan igrač za nas. Srećan sam zbog njega - zaključio je kapiten Argentine.

(Izveštač Telegrafa iz Katara, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. novembar 2022 | 07:31

    Kakav je to uspeh!!!! Podigao je palac gore 👍👍👍

  • Nena

    27. novembar 2022 | 05:42

    Briga njega za Srbiju, on i ne zna gde je.

  • Beograd je svet

    27. novembar 2022 | 08:50

    Beograd i Srbija su voleli Maradonu, ako ćemo pošteno.Svakog dobrog fudbalera publika je pozdravila i poštovala.Ali aplauz na Marakani kad je u dresu Barselone lobovao Aleksandra Stojanovića golmana C.Zvezde , tada i reprezentativca SFRJ i aplauz koji je dobio, nikad više niko nije. Sumnjam i da hoće u budućnosti jer i vremena su se promenila i gostujući igrač se manje poštuje, ma ko bio. Bio sam klinac ali taj gol se pamti... Sve drugo je bleda kopija.Jedan je bio Dijego Maradona, a mom ocu hvala da sam ga gledao uživo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA