≫ 

(BLOG) Srbija - Kamerun: Orlovi, sad se pokažite ili pakujte kofere

Sad već moramo

  • 31
Srbija Kamerun, Svetsko prvenstvo 2022

Foto: Tanjug/AP

Nisu se najbolji srpski fudbaleri proslavili protiv Brazila, nije, istina, ni bilo realno da mi tu nešto uradimo bolje od onog što jesmo ali naravno da nam takav ishod ne kvari planove. Još smo i te kako živi, još se mi tu mnogo toga pitamo.

Za Srbiju Mundijal počinje danas!

Zaista važno je ono što nam dolazi, Kamerun danas od 11 sati i Švajcarska u poslednjem kolu, u meču koji će, verujemo, nadamo se, iznedriti putnika u drugu fazu Svetskog prvenstva. Da bismo uopšte razmišljali o takvom raspletu neophodno je da danas budemo pravi, čvrsti, jaki, sa idejom, sa planom, sa petljom, protiv afričke selekcije koja je, kao i mi, pod imeprativom da pobedi - inače i ona može da pakuje kofere ako to ne napravi sebi.

Dakle, situacija "biti ili ne biti" za oba tima.

Evo činjenica koje je važno znati pred ovaj meč, sastavi, izjave trenera, rezultati, tabela i ostalo, do početka meča očekujemo i najnovije informacije sa lica mesta od naših izveštača, pa budite u toku uz Telegraf.rs.

OBJAVLJENE SU I STARTNE POSTAVE

SRBIJA (3-4-1-2) : V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Kostić, Maksimović, Lukić, S. Milinković Savić - Tadić - Mitrović.

KAMERUN (4-3-3): Epasi - Fai, N'Kolou, Kasteleto, Tolo - Anguisa, Ondoua, Kunde Hongla - Mbeumo, Čupo-Moting, Ekambi.

UŽIVO ISPRED STADIONA

I legendarni Bora Milutinović biće danas uz Srbiju, i srpski biznismen Vojin Đorđević, dugogodišnji navijač i pratilac našeg nacionalnog tima.

 

Mnogobrojne poznate ličnosti došle su na meč Srbije i Kameruna. Između ostalog, njemu će prisustvovati Željko Joksimović sa suprugom Jovanom, kao i Dragan Bjelogrlić.

Srpski navijači se polako sabiraju pred stadionom i u nabližoj okoloni mesta gde će biti odigran meč, stadiona "Džanub". Kamerunci plešu, ali ne zaostaju mnogo ni naši koje je razveselila specijalna muzička podrška u vidu "Kaćuše" i "Kaljinke".

Naša maskota Kobi poranila je jutros samo da bi prognozirala ishod meča Kameruna i Srbije - i evo čiju je pobedu nanjušio danas miljenik redakcije.

Polako kreće okupljanje naših navijača za utakmicu, stigla je ekipa iz Kragujevca koja šalje pozdrave u domovinu.

navijači srbije u kataru

Foto: Telegraf.rs

Za lep početak dana i za najbolju podršku Orlovima pobrinuo se FSS objavom devojčice na trambolini i njenih drugara koji su poželeli fudbalerima pobedu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Selektor Srbije, Dragan Stojković:

- Napravljena je analiza (meča sa Brazilom, prim.aut) što je i normalno, u svim aspektima. Naš problem u drugom delu je bio taj gde smo se previše trošili ni za šta. Neka statistika pokazuje da smo pretrčali više od Brazila ali je ispalo da ne postojimo u drugom delu. Imali smo tehničke probleme i loš pas, 160 promašenih pasova. Tada je nemoguće da dobijete bilo koga. Nismo bili kompeletna ekipa na terenu, iz razloga što smo imali te personalne probleme i nisam izašao sa najboljim timom. To bi bila totalno drugačija priča svih 90 minuta da smo bili kompletni. Ovo što smo radili poslednja dva dana, jako me raduje. Igrači su odgovorno i pozitivno odgovorili na sve. To je pokazatelj da se polako vraćamo kad je najpotrebnije.

Selektor Kameruna, Rigobert Song:

- Mislim da smo uspeli da se malo sredimo, svesni smo onog što nas čeka. Pred nama je odlučujuća utakmica, dobro smo pripremljeni. Znamo šta nas očekuje i šta moramo da uradimo. Svi igrači znaju šta treba da urade na svojim pozicijama i jedva čekamo da utakmica počne. Rekao bih da smo svi svesni situacije u kojoj se nalazimo i sa čime smo suočeni. Dobro smo počeli i kada je došlo do drugog poluvremena, nismo mogli da kontrolišemo igru. Izgubili smo igru, koncentraciju, i usledila je kazna. Sada imamo novu generaciju igrača, njihov stav je sjajan, međutim, još moamo da radimo na našoj igri. Mi smo tim, koji je zaista borilačkog duha. Ne mogu da kažem da bi trebalo da mnogo razmišljamo o tome, videćemo kako će srvati odvijati. Protiv Srbije moramo da pružimo 100 posto. Verujem u svoj tim, verujem da moji igrači nikada ne treba da odustanu i to želim da vidim na terenu", kazao je Song i istakao da će za duel sa Srbijom promeniti formaciju i postavu.

Grupa G

Srbija - Kamerun 11:00

Brazil - Švajcarska 17:00

Rezultati 1. kola

Švajcarska - Kamerun 1:0

Brazil - Srbija 2:0

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbe

    28. novembar 2022 | 07:19

    Samo nemoj da kukavicki opet odigraju. Budu li se hrabro borili pa makar i izgubili, bice ok, barem su dali sve od sebe.

  • Srećno

    28. novembar 2022 | 07:13

    Samo hrabro i pobeda je tu, budite orlovi, ne miševi SREĆNO

  • Aca

    28. novembar 2022 | 07:54

    Sledece dve nedelje su kritične

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA