≫ 

Španski mediji tvrde: Benzema se oporavlja, mogao bi da se vrati u tim Francuske?

Francuska brani titulu šampiona sveta, a Benzema neće moći da im pomogne

  • 1
Karim Benzema FK Real Madrid - FK Ajntraht Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Reala i francuski reprezentativac Karim Benzema, mogao bi da se priključi francuskoj reprezentaciji u nokaut fazi Svetskog prvenstvu u Kataru, pošto se oporavio od povrede, tvrde španski mediji.

Španski sportski novinar Karlos Rodrigez prenosi da će Benzema biti na treningu Reala u četvrtak, na pripremama madridskog tima za nastavak sezone.

Fudbalski savez Francuske (FFF) saopštio je 19. novembra da će Benzema zbog povrede kvadricepsa leve butine da propusti SP. U saopštenju je tada navedeno da će fudbaler Reala morati da pauzira tri nedelje.

Selektor Francuske Didije Dešan odlučio je da u Katar povede 25 igrača, pošto nije pozvao zamenu za Benzemu i na taj način ostavio je mogućnost da se fudbaler Reala priključi "trikolorima" na SP.

Madridski As tvrdi da po pravilima FIFA golgeter madridskog Reala može da zaigra na Mundijalu bez problema jer se on, kao što smo već napomenuli, nalazi u zvaničnom protokolu. Ipak, čelnici FFF nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.

"Trikolori" su već obezbedili plasman u osminu finala SP, pošto se nalaze na prvom mestu na tabeli grupe D sa dve pobede protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Francuska će poslednji meč u grupi odigrati u sredu protiv Tunisa.

Francuska brani titulu šampiona sveta, pošto je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji u finalu pobedila Hrvatsku 4:2.

Video: Srpskim navijačima svirali Kaćušu na uvce pred meč sa Kamerunom

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA