Brazil i Srbija se uzalud poradovali: Evo zašto je poništen gol Vinisijusa protiv Švajcarske

Poraz Švajcarske povećao bi šanse Srbije da prođe dalje

  • 4
Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Brazila igra protiv Švajcarske meč 2. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a početno vođstvo Južnoamerikanaca pokvarila je odluka VAR-a da se pogodak poništi. 

Naime, igrao se 64. minut kada je Vinisius iskoristio odlično dodavanje, prošao po levoj strani i plasirao loptu u donji desni ugao golmana Zomera. Usledilo je veliko slavlje navijača Brazila, ali i Srbije koja se nada porazu Švajcarske kako bi u psolednjem kolu obezbedila prolaz dalje eventualnom pobedom.

Ipak, uzalud su se u Srbiji ponadali golu Vinisiusa. Pregledom snimka u VAR sobi utvrđeno je da je ofsajd postojao pre dodavanja na sredini terena, pa je sudija doneo konačnu odluku da poništi gol za vođstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    28. novembar 2022 | 19:30

    VAR definitivno uništava fudbal... Ja bih u potpunosti ukinuo OFSAJD... tako bi se igrao brži fudbal i bilo bi više golova...ili ako ne bi smo bili toliko radikalni, onda bih uveo pravilo da je OFSAJD samo u slučaju da je napadač celim telom ispred odbrambenog igrača i to samo u slučaju direktnog dodavanja...SVE OSTALO DA NE BUDE OFSAJD

  • RS

    28. novembar 2022 | 18:59

    Čista krađa igrač brazila nije ni pipnuo loptu

  • Lik

    29. novembar 2022 | 01:09

    Var je kriv jer var ne može da razmišlja naravno. Igrač brazila je izlazio iz ofsajda i trčao ja ka svom golu. Loptu je pipnuo kad nije bio u ofsajdu i ničim nije mogao da utiče. Pa ispada da kad udje u ofsajd on više ne sme da igra dok se akcija ne završi jer može da utiče na igru čim pipne loptu. Glupost pa se ne zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA