≫ 

Brazil odigrao za Srbiju: Evo šta sada tačno treba Orlovima da prođu dalje

Lakše se diše

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je selekciju Švajcarske sa 1:0 u meču 2. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u fudbalu,

Posle ovog meča, situacija je mnogo jasnija kada je reč o ekipama koje bi mogle da obezbede prolaz u narednu fazu.

Naime, Srbiji je, i te kako, značio trijumf Južnoamerikanaca nad Švajcarskom, kao direktnom konkurentu Orlova u trećem, poslednjem meču grupne faze. Tako, kalkulacija pred mečeve koji se igraju u petak je jednostavna, Srbiji je potrebna pobeda bilo kojim rezultatom na Švajcarskom. Jedini uslov jeste da Kamerun ne napravi "čudo" i pobedi Brazil. Tada će se gledati da razlika pobeda Srbije protiv Švajcarske i Kameruna protiv Brazila bude barem +2 u korist Orlova. Ipak, realno je očekivati da ekipa koju predvodi selektor Tite, i koja je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Mundijala neće sebi dozvoliti poraz koji bi predstavljao senzaciju i, ujedno, pokvario atmosferu pred nastavak takmičenja.

Da podsetimo, posle vođstva od 3:1, u meču sa Kamerunom, fudbalerima Srbije je popustila koncentracija i dozvolili su izjednačenje koje je dovelo u pitanje, i dodatno zakomplikovalo, plasman u narednu fazu. Ipak, pobeda Brazila nad Švajcarskom uticala je da tim selektora Dragana Stojkovića Piksija sada, najvećim delom, ponovo zavisi od sebe. Tako, Srbija u petak kreće po pobedu nad Švjcarskom u reprizi meča iz Rusije pre četiri godine.

Raspored mečeva 3. kola Grupe G ovog petka: 

Kamerun - Brazil 20 sati

Srbija - Švajcarska 20 sati

Video: Postavili smo Japancu pitanje na engleskom, a on odgovara na srpskom: Došao da bodri Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. novembar 2022 | 18:56

    Treba im avion odmah Dosta brukanja vise

  • joja

    28. novembar 2022 | 18:56

    Ne treba nama nista vise, potajno sam se nadao da brazilci odigraju nereseno, da prekratimo sebi muke, svajcarce cemo jako tesko pobediti, a da nam i podje za rukom, stvarno ne bi bio srecan da nas neko u nakaut fazi isprati sa 4-5 golova razlike…

  • silja pesic

    28. novembar 2022 | 18:56

    ako drugoligas mitrovic bude igrao pisi propalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA