Zašto će Orlovi da pobede Švajcarsku u petak

Verujte u Istinu

  • 67
Srbija Kamerun, svetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

Prva utakmica koju sam gledao na nekom Svetskom prvenstvu bila je Peru-Kamerun. 1982. godine. Sećam se, ćale mi je rekao "ni jedni ni drugi nemaju pojma". 

Više od 40 godina posle, i 10 Svetskih prvenstava kasnije, sve mi je jasnija istina u vezi ovog velikog takmičenja. A ona glasi: Nema skrivanja.

Nema te mišije rupe, nema te magije, nema tog trika koji može da ti pomogne da budeš ono što nisi, i da ne budeš ono što jesi.

Maradona je 1986. morao da bude Maradona, Nemci su morali da uzmu 1990, Bađo se 1994. suočio sa samim sobom na 11 metara od gola.  Uvek je pobedila Istina.

Brazil 1998. nije mogao do titule, ali je Osveta Ronalda morala da se desi 4 godine kasnije, a Kanu je morala da ispadne ona lopta. Italijani su morali da zabiju svih 5 penala 2006, a svi se sećate da je cela planeta znala da će Španci da pobede Holanđane u Južnoj Africi. Onaj gol Nemaca 2014. je uvek bio tu negde u vazduhu, a niko, sećate se, niko nije verovao da Francuska neće osvojiti Rusiju 2018.

Istina - pravilo koje vlada Svetskim prvenstvima, nešto čega smo svi uvek svesni, a malo ko se usuđuje da je iskaže, iako je oseća na svakom milimetru kože.

Istina je, i osećamo to svi, da se ne lažemo, da je Srbija bolji tim od Švajcarske. Znamo to mi, znaju i Švajcarci, zna i rendom klinac u Bangladešu koji ovih dana fanatično gleda sve utakmice u Kataru.

I nema te magije, nema trika koji će ovo da promeni: Orlovi su bolji od Švajcaraca, i to će da se pokaže u petak u 20h. Nema te sile koja može da ovo preokrene, da izbriše ovu istinu. Dok vi ovo čitate, nešto se u telu i umu Aleksandra Mitrovića, ali i Granita Džake, u mislima Vanje i Sergeja, ali i Silvana Vidmera, podešava i fajn-tjuninguje da bi ishod u 21.55 u petak veče bio onakav kakav treba da bude.

Murat Jakin ima sjajne ideje za taktiku protiv Orlova, ali i njemu nešto u grlu, neka trunkica, govori šta će se desiti. Piksi strepi, i pored optimizma koji širi, ali u toj strepnji oseća dah Istine.

Zna Jakin da nema skrivanja u petak uveče, a oseća to i Piksi.

Nema načina da se ovo o čemu pišem pretoči u činjenice, fakte, brojke, nauku, a sve se može iskazati samo jednom jedinom rečju - osećaj.

Na kraju, u fudbalu i u životu, sve bude onako kako mora biti, sve mora da klekne pred Istinom.

Tako će biti i u petak: priča Orlova u Kataru se nastavlja.

Koliko dugo?

To je već druga priča...

(Telegraf/I. Ć.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    29. novembar 2022 | 10:43

    Divan tekst i daj Boze da tako bude. Ja verujem da hoce. Verujem u pobedu. Verujem u nas tim. Verujem nasem selektoru. Idemo pozitivno svi i da privucemo pozitivnu energiju i uspeh nasim fudbalerima.Oni to zasluzuju. Zasluzuje Srbija. Zivela Srbija.❤️🥰🐞💛💜💚💙🙏🍀🙏

  • Baka

    29. novembar 2022 | 10:42

    Daj Bože da pobede🙏🙏🙏

  • Brando Gagic

    29. novembar 2022 | 10:41

    Mozda je i bolje sto moramo da ih napadnemo od starta utakmice, da moramo da cuvamo rezultat dali bi nam 5 komada, ovako u napad pa šta bude. Evidentno je da ima neki težak problem na relaciji pixi vlahović rajkovic jovic gudelj... Po kuloarima se svasta priča... Mozda pixijeva krivica i nije tolika kolko izgleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA