≫ 

Puklo u svlačionici Belgije pred Hrvate: Vertongen u klinču sa Azarom i De Brujenom, Lukaku razdvajao

Crveni đavoli su najveće razočaranje Mundijala, nalaze se pred eliminacijom

  • 2
jan vertongen Foto: Tanjug/ap

Fudbalska reprezentacija Belgije u četvrtak igra meč odluke, duel za opstanak na Mundijalu sa Hrvatskom, a atmosfera među igračima "Crvenih đavola" je, kako pišu strani mediji, na granici tuče!

Navodno, piše o tome i francuski "Lekip", a potvrđuju to i brojni domaći mediji, posle poraza od Maroka (0:2) došlo je do velikih tenzija u svlačionici i sukoba između Jana Vertongena sa jedne i Eedna Azara i Kevina De Brujnea sa druge strane. Došlo je do razmene teških reči, niko ne može da potvrdi da li je bilo i fizičkog sukoba ali je bilo toliko žustro da je morao da se umeša najjači igrač ekipe Romelu Lukaku da bi se strasti smirile.

Belgija posle dva kola ima pobedu protiv Kanade, poraz od Maroka i šansu da se pobedom protiv Hrvatske domogne druge faze takmičenja.

Upavo je Vertongen posle meča sa Marokom bio najdirektniji kad je reč o atmosferi koja trenutno vlada unutar ekipe iako nije bio do kraja otvoren o tome zbog čega je raspoloženje među igračima takvo kakvo je.

- Postoji toliko mnogo stvari koje mi sada prolaze kroz glavu a koje ne bih trebalo da kažem. Makar ne ovako javno - rekao je pa se nadovezao, dao je osvrt na samu utakmicu uz komentar koji je pokrenuo medije na razmišljanje i dao im manje više smernice na koga iskusni defanzivac aludira.

- Ništa nismo napravili, verovatno smo napadali loše jer smo suviše stari, jel tako? Verovatno je zbog toga - očito je bio revoltiran Vertongen i zbog provokacija navijača i medija, ali i pojedinih saigrača, koji ovaj tim i njebov defanzivni red  vide kao "dom staraca".

Belgija - Maroko Foto: Tanjug - AP

Svima je, posle ovakve izjave, bilo jasno da je Vertongen uputio strelu ka Edenu Azaru i bio je to svojevrsni odgovor na izjavu igrača Reala da "Belgija kao što je poznato nema baš najbrže defanzivce na svetu". Zbog te izjave je i došlo do sukoba koji je usledio odmah pošto se Vertongen spustio u svlačionu gde se, kako pišu mediji, uneo Azaru u lice i između ostalog mu držao lekciju o tome kako se takve i slične izjave ne daju.

Situacija, ipak, nije tako crna po Belgijance jer bi im i minimalna pobeda protiv Hrvata donela prolaz u narednu rundu, ali sa ovakvim ambijentom, svađom i generalno lošom atmosferom taj zadatak biće i te kako komplikovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    29. novembar 2022 | 12:07

    Pustite vi Belgiju, pišite što je puklo kod nas. Vlahovic hat-trick tamo gde ne treba :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA