≫ 

Vređanje Borjana došlo na naplatu: FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske!

Ovo se, nekako, slutilo...

  • 52
Milan Borjan, Kanada, Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači vređali su kanadskog golmana i kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji ima srpske korene. Kada je Hrvatska slavila 4:1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, te je FIFA pokrenula postupak protiv reprezentacije, javlja AP.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Katru protiv Kanade.

Borjana su vređali tokom čitavog susreta, a nakon završetka meča, čuvar mreže Kanade je imao šta da kaže.

- Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da komentarišem, to govori o njima. Nemam šta da kažem, čuo sam da su vikali, da su vređali, ali to govori o njima i da treba da porade na sebi i na svojim porodicama. Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovde. Hrvatskoj reprezentaciji bi želeo sve najbolje, odigrali su odličnu utakmicu. Poveli smo rano, odigrali smo dobro 20-25 minuta, onda smo se povukli. To je fudbal, idemo dalje. Ovo je lepo iskustvo za kanadsku reprezentaciju koja je posle 36 godina otišla na SP. Žao mi je što je rezultat bio ovoliki, ali Bože moj, idemo dalje.

Na jednom transparentu je bio istaknut traktor koji je aludirao na proterivanje Srba iz Krajine, a pisalo je i Borjanovo ime.

U jednom trenutku tokom meča je Milan Borjan navijačima pokazao i tri prsta, o čemu je pričao posle utakmice.

- Jesam, jesam pokazao sam. Zato jer mi je krivo, krivo ti je kad te vređaju. Ali to govori o njima. Ja gledam svoje dvorište, svoju reprezentaciju, svoje ljude oko sebe i svoju porodicu, to mi je najbitnije, ovo ostalo, te primitivce nemam šta da komentarišem.

Videćemo kakva kazna očekuje Hrvate posle ovog slučaja.

Video: Najpoznatija hrvatska navijačica poslala poruku Borjanu: Primićeš tri komada

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA