≫ 

"Nikad nije bila bolja atmosfera među igračima": Kapiten odgovorio na glasine sa mreža, Sergej dao obećanje!

Prva konferencija za medije naše reprezentacije posle remija sa Kamerunom

Fudbalska reprezentacija Srbije, konferencija za medije Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije počinje pripreme pred odlučujući meč u grupnoj Svetskog prventva u Kataru. Pred medije su dan posle remija sa Kamerunom (3:3), izašli kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Orlovi će posle konferencije održati trening, koji će biti početak priprema za meč protiv Švajcarske u kojem će biti odlučeno ko će proći u osminu finala Mundijala.

Taj meč je na programu u petak od 20.00 na Stadionu "974".

Prvi je Segej dao odgovor na pitanje o pritisku pred meč sa Švajcarskom.

- Sigurno da je bio veliki pritisak na prošloj utakmci, ali to na nas ne treba da reaguje, ne treba da gledamo unazad, niti u ono što je bilo, fokusiramo se samo na naredni meč.

Bila je velika tenzija na poslednjem meču, kako će se sama ekipa nositi sa tim?

- Jeste, bio je veliki pritisak pre četiri godine, mislim da samo treba da se fokusiramo na fudbal, da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih, pa ko je bolji neka prođe dalje - ističe Tadić.

- Mislim da su i njihovi i naši igrači navikli na taj pristak, pitanje je samo ko će bolje da iznese taj pritisak i ko će igrati bolji fudbal - poručio je Tadić.

Ponovo je upitan Sergej o emocijama za duel pred Švajcarskom.

- Ne mislim da će biti toliko emocionalna utakmica, jer je protivnik Švajcarska, mi moramo da krenemo od sebe, da im pokažemo da smo došli na utakmicu da ih pobedimo i da prođemo dalje - rekao je Sergej.

Tadića su upitali o samopouzdanju u ekipi.

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal, pobeđivali smo utakmice, i kada nismo pobeđivali igrali smo dobro, sjajna je atmosfera i veliko je zajedništvo među igračima, to nam daje samopozdanje - istakao je Tadić.

Fudbalska reprezentacija Srbije, konferencija za medije Foto: MN Press

Da je neko pre godinu dana ponudio da u poslednjem meču Srbija odlučuje o prolasku dalje, da li bi igrači to prihvatili?

- Naravno da smo od prvog dana to želeli, posle kada smo videli protivnika i raspored, videli smo odmah da će sve da zavisi od poslednje utakmice - rekao je Sergej, a nadovezao se Tadić.

- Sa obe ruke - poručio je kapiten.

Kako je ekipa reagovala na remi sa Kamerunom?

- Sigurno da je teško jer si vodio 3:1 i nisi zadovoljan kada si igrao nerešeno. Stvorili smo veliki broj šansi, naravno da golove koje smo primili ne smeju da nam se dešavaju, ali to počinje i od veznog reda i odbrane. Svi smo čekali kako će da završi meč sa Brazilom, to nam je popravilo utisak, treba nam pobeda u poslednjem kolu - rekao je Tadić.

Komentarisao je Sergej onaj neuspešan lob na 3:1 koji je mogao da reši meč.

- Da je bilo 0:0 uradio bih isto, jer mislim da bi me stigao njegov levi bek, lopta mi je tako padala, mislio sam da je to najbolje da uradim - rekao je Sergej.

Da li je samopouzdanje palo posle remija?

- Bilo je i dobrih i loših momenata, protiv Irske smo imali sličnu situaciju, trebalo je možda da pobedimo sa 3  - 2 gola razlike ali nismo, treba nam pobeda, nikad nije bila bolja atmosfera među igračima - istakao je Tadić.

Igrači se nisu povlačili, da li je to bila odluka selektora ili igrača da se krene napred?

Fudbalska reprezentacija Srbije, konferencija za medije Foto: MN Press

- Protivnik je promenio, počeli su da igraju 4-2-4, imali smo par situacija da smo morali da idemo ka golu, mogli smo da damo četvrti i peti gol, nismo to učinili, morali smo bolje da se organizujemo, da imamo kontrolu kako stojimo i da kontrolišemo njihove igrače koji su se kockali, ostajali su gore, trebalo je da među nama na terenu bude bolja komunikacija da ne dođe do takve situacije - rekao je Tadić.

Da li su čuli navijače posle gola na meču Brazil - Švajcarska?

- Otišao sam u sobu, zatvorio sam se i čuje se nekoliko sekundi ranije, čuo sam da su dali gol, tu je bila jedna lopta, posle je dignut ofsajd, posle toga je bila velika radost, jer sve zavisi od nas. Što se tiče atmosfere, stvarno dugo nije vladala ovako dobra i zdrava atmosfera, treba samo da se držimo zajedno i to je to - rekao je Tadić.

Članak Sergeja?

- Zglob je mnogo bolje, to je bilo posle meča sa Brazilom, ali radio sam svaki dan terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban steg na nozi, biću spreman za sledeću utakmicu.

- Uvek težimo ka boljem, protiv Brazila nismo mogli da pokažemo neki kvalitet, bilo nam je teško, uglavnom smo se branili, a u drugoj je bilo i dobrih i loših, nadam se da ide na bolje.

Upitani su igrači i o tome da li im smeta što ima mnogo drugih ljudi sa njima zajedno u hotelu?

- Nemamo neki prevaliki kontakt sa ljudima iz hotela, jer je FIFA napravila takvu situaciju da nemamo kontakt, ja iskreno nemam mnogo kontakta sa ostalima.

Isto, dosta smo izolovani, organizacija je na vrhunskom nivou, imamo izolaciju za nas, imamo sve najbolje moguće uslove, stvarno je sve super.

Mogu li narodu da daju obećanje da će dati sve od sebe protiv Švajcarske i da li je potrebna sportska sreća da bismo prošli dalje?

- Ne možemo ništa da obećamo, svako ko dođe u reprezentaciju, cilj mu je da da sve od sebe, što se tiče sreće, po meni smo ova dva boda sa Kamerunom izgubili, nadam se da će se sreća okrenuti i da svi budemo srećni posle Švajcarske - rekao je Sergej.

Fudbalska reprezentacija Srbije, konferencija za medije Foto: MN Press

Mogu da obećam da ćemo dati 100 odsto svojih mogućnosti, ekipa će učiniti sve da dođe do pobede, a ta sreća, nadam se da smo je zaslužili, nadam se da će nam se vratiti neke stvari - rekao je Tadić.

Imaju timski duh, dobro se brane, u svakom momentu se zna šta rade, imaju dosta trkača, mislim da su kao tim dosta dobri.

Koliko su igrači zadovoljni igrom veznog reda?

- Vezni red je srce ekipe, mi se trudimo da damo maksimum, protiv Brazila nije ispalo kako treba, protiv Kameruna smo igrali dobro, šteta za neke šanse koje nismo iskoristili, ali što se tiče veznog reda, nadamo se da ćemo pokazati još više i da ćemo doći do pobede.

Možda je ta organizacija i nekad bolja komunikacija mogla da bude bolja, ali to smo pričali između sebe, da moramo više da pričamo, jer bismo tako olakšali sve.

Kakva je situacija sa povređenim igračima?

- Što se tiče kadrovske situacije, Strahinja Pavlović je išao na snimanje, se ide u pozitivnom pravcu - otkrio je PR saveza Milan Vuković.

Nefudbalsko pitanje, u Srbiji su se pojavile teorije zavere o devojkama i odnosima sa selektorom. Da li Tadić kao kapiten zna ima li problema?

Fudbalska reprezentacija Srbije, konferencija za medije Foto: MN Press

- Nikad bolja atmosfera nije bila između igrača, stvorio se miks između igrača, držimo se zajedno, to je to, samo treba da ostanemo zajedno do kraja.

Koliko je podignut moral ekipe jer pobeda donosi prolaz dalje?

- Juče posle naše utakmice nije bila sjajna atmosfera, jer nismo pobedili, ali smo onda svi zajedno gledali utakmicu i ispostavilo se da smo i dalje u igri što nam mnogo znači, svi su podignute glave i imamo vremena da prirpemimo meč i idemo na pobedu.

Mitrović i Kostić su jedni od najbitnijih igrača, nisu dugo trenirali, stisnuli su zube, vratili su se u trenažni proces i mislim da su jako dobro odradili prethodnu utakmicu, naravno da ćeš posle 70. minuta malo da padneš, ali svaka im čast na tome.

Video: Orlovi odbacili glasine posle Kameruna: Nikad nije bila bolja atmosfera

Da li je Tadić kao kapiten okupio ekipu?

- Pričali smo posle utakmice malo, rekli smo da se nadamo da ćemo doći u situaciju da zavisi od nas, pričamo o svim mogućim detaljima, sve je u našim rukama, treba da se stisnemo i da donesemo pobedu.

Možete da očekujete pravog Milinković Savića na sredini terena, svi znaju koliko nam znači utakmica, i idemo na pobedu.

(Izveštači Telegrafa iz Katara, Dušan Uštević, Mario Marić i Zorica Radulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee

    29. novembar 2022 | 15:55

    A jel dao Vlaha koji gol Rajkovicu na treningu? Ani Rajkovic jeste, ali u sobi. Sram da bude i njega i sve vas kakvi ste jadni. P.S. Vidi se na Sergejevoj faci kako je atmosfera dobra... Opet ste nas obrukali, ustvari ne nas, nego ste sebe obrukali!!

  • 1389

    29. novembar 2022 | 15:43

    Sta kažu Vlahovic i Rajkovic? ;)

  • lule

    29. novembar 2022 | 15:42

    Sta kaze Ana Rajkovic,kakva je atmosfera!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA