Profesor sa Oksforda napravio prvu grešku: Evo šta je predvideo za prolaz Srbije protiv Švajcarske

Umesto Senegala je predvideo da dalje prolazi Ekvador

  • 3
Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija trening Foto: MN Press

Mnogo pažnje privukla je prognoza profesora sa Univerziteta Oksford, Džošue Bula o plasmanu reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kataru. On je nagovestio da će šampionat osvojiti reprezentacija Brazila, ali je večeras njegov model napravio i prvu grešku u simulaciji.

Naime, on je tvrdio da će Holandija sa 66,1% verovatnoće proći dalje sa prvog mesta u grupi, što se na kraju i dogodilo, ali je problem nastao kod drugog tima. On je zapravo prognozirao da će to biti Ekvador i to sa šansom od 44,1%, ali su mu planove "pomutili" Senegalci koji su na kraju otišli dalje sa drugog mesta.

Doduše, postoji velika verovatnoća da model "podbaci", pošto je prema njemu protivnik Brazila u finalu selekcija Belgije, a ona se nalazi u veoma teškom položaju pred poslednji meč. Moraće da savladaju Hrvatsku kako bi definitivno prošli dalje, a u tom slučaju naše komšije ne bi prošle grupu što je takođe bilo predviđanje.

Što se tiče naše grupe, model je predvideo da Brazil prođe grupu sa prvog mesta što će najverovatnije i biti slučaj. To je bilo tvrđeno sa čak 65,1% verovatnoće, a drugi putnik prema ovom modelu bila bi - Švajcarska, što nije nešto što će se dopasti navijačima u Srbiji. Verovatnoća za to, doduše, bila je 34,9%. Srbija bi grupu završila na trećoj poziciji ispred Kameruna.

Ako pitate bukmejkere navećih svetskih kladionica, šansa za pobedu Srbije protiv Švajcarske u petak je 37,9%. Iks se vrednuje verovatnoćom od 28,4%, a trijumf naših rivala sa 33,7% verovatnoće.

Video: Ovako je Tadić odgovorio na glasine sa mreža o problemima među Orlovima zbog devojaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    29. novembar 2022 | 18:39

    Čuj profesor sa Oksforda i diplome.Mali Ćime sa Medaka je profesor doktor za njega.

  • Oki

    29. novembar 2022 | 22:12

    Kod mene u kladionici ima barem 20 likova koj su profesori kladjenja i uzimaju dobre pare 😂😂😂

  • samo iskreno

    30. novembar 2022 | 01:41

    Nema nama pomoći! Već se zna šta su radili jedni drugima Tako da više nije tajna Ništa vam nije sveto ! Ni tudje žene ni reprezentacija !Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA