Francuskinja piše istoriju u Kataru: Meč odluke za Nemce će suditi jedna dama

Nemcima je potrebna pobeda u ovom duelu...

  • 4
Stefani Frapar Foto: Ap/Tanjug

Fudbaleri Nemačke sastaju se sa Kostarikom ovog četvrtka u meču 3. kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a ovaj meč će ući u istoriju kao prvi susret u kojem će žena biti glavni arbitar.

Naime, FIFA je donela odluku da Stefani Frapar bude prva dama koja deli pravdu na Mundijalu. Francuskinja će suditi meč koji direktno odlučuje o plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Nemci moraju da pobede da bi imali šansu da prođu dalje, jer imaju samo jedan bod, i, uz to, na meču Španije i Japana potrebno je da Crvena Furija slavi. Ako na tom meču bude nerešeno, Japanci i Nemci imaće po četiri boda i onda će odlučivati gol razlika, trenutno su Samuraji u prednosti jer su na "nuli", dok Nemačka ima skor od -1.

Da podsetimo, Frapar je ispisala istoriju Lige šampiona pre dve godine kao prva žena koja je sudila meč u najelitnijem fudbalskom takmičenju!

Video: Uklizavanje Vlahovića, pa makazice: Vrhunski potez našeg asa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    30. novembar 2022 | 09:12

    Nemam nista protiv zena sudije to je cak i dobro ali mi nije jasno kako moze da sudi sudija sa istog kontinenta kada igra jedna ekipa iz Evrope?!isti slucaj igraju Engleska i Wels a sudi sudija iz Slovenije?!bas pre neko vece je sudijski expert da po pravilima sudija mora biti sa drugog kontinenta...osecam da ce nam protiv Svajcarske biti sudija Germanskog porekla

  • Blok

    30. novembar 2022 | 03:27

    Uuff .. bomba.

  • Sumadinac

    30. novembar 2022 | 11:33

    Po pravilima Fifa, nije dozvoljeno da na svetskom prvenstvu sudi ja bude iz zemlje koja se granici sa zemljom koju predstavlja ekipa na terenu... Bilo bi pozeljno da tu utakmicu sudi sudija sa drugog kontinenta... To se prvi put prekrsilo u Rusiji kada je svajcarcima I nama sudio nemac, a Svajcarskoj protiv Kostarike, francuz. Evidentno je da se svajcarcima gleda kroz prste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA