≫ 

Rasplet grupe D: Australija u nokaut fazi, Danci ispali sa Mundijala, Francuzi šokantno poraženi od Tunisa!

Slavlje Miloša Degeneka i ekipe!

  • 24
Australija i Tunis vode Foto: Tanjug/AP

Već šest učesnika osmine finala Svetskog prvenstva su poznati, a novopridošli u nokaut fazu su odavno sigurna Francuska, ali i Australija! Kenguri su uspeli da zadrže u poslednjem kolu grupe D drugu poziciju i da slave protiv Danske koja će spakovati kofere nakon 1:0. Veliko iznenađenje, iz reda najvećih, priredio je Tunis koji je u jednom momentu imao i rezultat za prolaz, ali će za kraj takmičenja imati utefterenu pobedu protiv Francuza (1:0).

Prvi put će se Australija od 2006. godine naći u osmini finala Mundijala, i to potpuno zasluženo nakon buđenja u druge dve utakmice nakon debakla od Francuske. Jedini strelac protiv Danske bio je Metju Leki u 61. minutu, a Australijanci su mogli samo pobedom i da prođu jer je na drugom terenu Tunis ozbiljno pretio da trijumfuje protiv Francuske (što se na kraju i desilo).

Ozbiljnije su izgledali momci u žuto-zelenom, dok se Skandinavci ne mogu pohvaliti niti jednim dobrim momentom na meču. Džaba inicijativa u drugom poluvremenu i držanje lopte, prilike su preteško dolazile, a na kraju je mreža Meta Rajana ostala netaknuta.

Pomenuti Leki je u jednoj polukontri primio loptu i sa dva lažnjaka izbacio dva štopera Danske, a onda raspalio sa ivice kaznenog prostora, te pogodio desni donji ugao.

Australija Foto: Tanjug/AP

To je bilo sasvim dovoljno da se Australija vrati u dva reda bloka i da iskontroliše situaciju defanzivno za istorijski uspeh reprezentacije.

Sve to je uz suze posmatrao Tunis koji je sve od sebe dao, umalo napravio najveće iznenađenje koje se može napraviti, ali neko drugi će krojiti istoriju umesto njih.

Francuska je izašla u totalno izmenjenom sastavu, odmarao je Dešam sve svoje najjače igrače na čelu sa Embapeom, Grizmanom, Rabioom, Pavarom, Ljorisom...

Australija i Tunis vode Foto: Tanjug/AP

Tunišani su već u osmom minutu zatresli mrežu, ali je Gandri bio za pola tela u ofsajdu prilikom tog prekida i ubacivanja, pa je VAR reagovao i ostavio nulu na semaforu.

Ipak, stiže taj pripremani šok u 58. minutu. Vahbi Kazri je centralno istrčao nekih 10 metara, došao do kaznenog prostora i sa ivice u padu šutirao, te pogodio donji desni ugao.

Džaba je kasnije bio i ulazak prvih zvezda tima i svi mogući pokušaji i sve je išlo ka porazu, a poništen je pogodak u 98. minutu.

Tako će Francuska i Australija čekati protivnika iz grupe C gde se Poljska, Argentina, Saudijska Arabija i Meksiko bore za prolaz dalje.

TOK MEČA

II POLUVREME

90+8. minut - KRAJ! AUSTRALIJA I FRANCUSKA IDU DALJE!

90. minut - Australijanci moraju još šest minuta da se odbrane, a Tunišani imaju još osam minuta nade da će Danci dati gol!

81. minut - Drži Danska i dalje loptu, ali je to jalova inicijativa sa ispucavanjima u sada već debeli blok Australijanaca.

75. miut - Francuzi su ipak morali da se uozbilje kako bi izbegli poraz od Tunisa. U igru su ušli Embape, Rabio, Grizman i Saliba, a izašli su Koman, Veretu, Varan i Fofana.

68. minut - Danska je sada preuzela loptu, jer nema više šta da čeka. U minusu su Skandinavci, a moraju da pobede.

61. minut - GOOOOOOOOOOOOL! PREDNOST AUSTRALIJE PROTIV DANSKE! Kenguri sada imaju rezultat za nokaut fazu! Metju Leki je promešao odbranu Danske i perfektnom egzekucijom pogodio donji desni ćošak.

58. minut - GOOOOOOOOOOOOL! VODI TUNIS PROTIV FRANCUSKE! Kapiten Kazri je pogodio! Ovo je rezultat koji vodi Tunišane u narednu fazu, a Vahbi Kazri je centralno istrčao nekih 10 metara, došao do kaznenog prostora i sa ivice u padu šutirao, te pogodio donji desni ugao.

48. minut - Dobra prilika za Australiju nakon prodora sa leve strane, ali Irvin nije dobro reagovao na povratnu i poslao je loptu sa nekih 14-15 metara daleko iznad prečke.

I POLUVREME

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

45+2. minut - KRAJ POLUVREMENA NA OBE UTAKMICE! Obe nule, Francuzi mirni svakako, Australijanci gledaju ka nokaut fazi. Danci i Tunišani strepe.

45. minut - Umirili su se napadi sa svih strana, iako Danska i Tunis moraju da napadnu ukoliko misle da produže boravak u Kataru.

34. minut - Mora se skinuti kapa za pokušaje Tunisa da pritiskom dođe do prednosti protiv Francuske. Hrabro i prsa u prsa, te za sada samo on i ima udarac u okvir gola.

30. minut - Pola sata igre je za nama i još uvek nismo videli golove, što znači da Australija još uvek drži drugu poziciju.

26. minut - Francuzi umalo do vođstva protiv Tunisa! Kingsli Koman je dobio odličnu loptu u kaznenom prostoru od Fofane, ali je igrač Bajerna napravio dodir više, a zatim tukao pored leve stative.

22. minut - Danska je ta koja više preti i drži sada čak 71 odsto loptu u svojim nogama. Svakako, Skandinavci su ti koji moraju da jure.

14. minut - Stegnute su obe ekipe na meču Australije i Danske, ali Kenguri imaju za sada prednost na tabeli i drže to željeno mesto za nokaut fazu.

8. minut - GOOOOOOOL!  Ipak, nije... Tunis je umalo šokirao Francusku, ali je kod prekida Gandri bio najbliži lopti i savladao je Mandandu, ali je bio u ofsajdu pre nego što je poslata lopta sa leve strane u kazneni prostor.

1. minut - MEČEVI SU POČELI!

Trenutna tabela:

Francuska 6:3 6

Australija 3:4 6

Tunis 1:1 4

Danska 1:3 1

Trikolori su već obezbedili prolaz dalje i vrh tabele, dok se Tunis nada čudu i pobedi protiv Francuske kako bi ušla u obračun za to željeno drugo mesto.

Tunišanima bi bila potrebna i pobeda od dva razlike, što iz ovog ugla izgleda kao fantazija, a najrealnije šanse u ovom momentu ima Australija kojoj je potrebno samo da ne izgubi od Danske i sačeka da Francusku da odradi svoj deo posla i ne pretrpi poraz.

Sastavi:

Australija - Danska 1:0 (0:0)

Australija: Rajan - Behič, Rols, Sotar, Degenek - Gudvin, Moj, Irvin, Leki - Mekgi, Djuk

Danska: Šmajhel - R. Kristensen, Andersen, A. Kristensen, Mele - Hojbjerg, Jensen - Skov Olsen, Eriksen, Lindstrom - Brajtvajt

Tunis - Francuska 1:0 (0:0)

Tunis: Damen - Talbi, Meria, Gandri - Malul, Laiduni, Skiri, Kečrida - Ben Romdan, Slimane, Kazri.

Francuska: Mandanda - Fofana, Konate, Varan, Disasi - Čuameni, Genduzi, Kamavinga - Veretu, Koman, Kolo Muani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suma sumarum

    30. novembar 2022 | 18:14

    zemlja ragbija i kriketa usla u 16 najboljih a mi 33 od 32

  • Vratiće se rode

    30. novembar 2022 | 18:23

    Francuzi šokantno poraženi...od koga? Rusije, Belorusija, Bugarske, Gruzije...NE!!! od koga? OD TUNISA... aaaaaaaaa, pa šta je tu šokantno, poraženi od svoje kolonije... da li vi znate koliko Tunižana živi u Francuskoj i koliko njih je igralo ili igra za Francusku... ŠTA JE TU ŠOKANTNO

  • Srbin

    30. novembar 2022 | 16:01

    Opet moram da mutiram tv zbog ovog smora Ace trice sto napada sa leve na desnu stranu u belom dresu okrenut licem prema golu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA