Navijači Tunisa šokirali Francuze, Marseljeza brutalno izviždana u Kataru

Ne baš "prijateljski" start utakmice između dve reprezentacije

  • 0
Fudbalska reprezentacija Francuske

Foto: Tanjug - AP

Nabrijani su navijači Tunisa došli na stadion Edukejšn Siti, gde njihova reprezentacija igra protiv Francuske i gde mora da pobedi ukoliko želi da se nada plasmanu u nokaut fazu Mundijala.

Francuzi su neprijateljski dočekani, a to se videlo i pre početka meča, kada su sa tribina gde su smešteni najvatreniji navijači Tunisa, zvižduci parali uši kada je sa razglasa intonirana himna Francuske, čuvena Marseljeza.

Na tribinama je i grupa francuskih navijača, koja se potrudila da se stihovi Marseljeze čuju sa tribina uprkos zvižducima, ali su ih značajno brojniji Tunišani nadjačali.

Podsetimo, Tunis je godinama bio francuska kolonija, pa još otuda seže neprijateljski stav ovog naroda prema Francuskoj, iako veliki broj njih živi i radi upravo u Francuskoj.

Pored Tunišana, na tribinama sa njim mogle su da se vide i zastave Alžira, Maroka, Saudijske Arabije, Palestine... Arapski svet je očigledno ujedinjen da pruži podršku da Tunis napravi čudo protiv Francuza, koji su svakako već obezbedili plasman u nokaut fazu posle dve pobede u prva dva kola.

Video: Krenula lavina, stiže podrška za inicijativu Žene su zakon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA