Poznat naslednik Feliksa Briha: Evo ko sudi odlučujući meč Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu

FIFA je danas odredila nominacije za sve mečeve u petak

  • 10
Fernando Rapalini Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznat je glavni arbitar za meč Srbije i Švajcarske koji je na programu u petak, a koji je odlučujući za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru!

Biće to argentinski sudija, Fernando Rapalini, kojem će pomagati sunarodnici Huan Pablo Belati i Dijego Bonfa, dok je za četvrtog sudiju postavljen Kevin Ortega iz Perua.

U VAR sobi naći će se Mauro Viljano iz Argentine, kao i Hulio Baskunjan iz Čilea. Za ofsajd pozicije u VAR-u biće zadužen Nikolas Taran iz Urugvaja, a dodatni VAR sudija takođe dolazi iz Urugvaja i to je Leodan Gonzales.

Interesantno je da je to prvi južnoamerički sudija koji je delio pravdu na Evropskom prvenstvu 2021. godine i to na tri meča, dok je na tekućem Mundijalu sudio meč prvog kola grupne faze između Hrvatske i Maroka koji je završen remijem bez golova.

U tom duelu je pokazao samo jedan žuti karton, a inače je baš "lak" na njima, pošto u proseku vadi 5,17 kartona po meču. Kada su crveni u pitanju, u proseku pokazuje 0,21 po susretu, odnosno jedan na svakih pet mečeva, a sličan je sa penalima - 0,22 po duelu.

Srbiji nikada do sada nije sudio, a na međunarodnoj sceni je od 2015. godine. Nadamo se da će on biti pravičan i pošten, te da nas neće nervirati kao nadaleko čuveni i "ozloglašeni" Feliks Brih iz Nemačke od pre četiri godine.

Video: Vlahović o tračevima na društvenim mrežama: Neće preko mog imena skupljati poene! To su mali ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. novembar 2022 | 21:19

    Znalo se to tada da će Nemac da bude na strani Švajcarske,što je i dokazao za onaj penal koji je očigledno bio prekršaj a on ga nije svirao. Nije čak hteo ni da pogleda snimak.

  • SCG

    30. novembar 2022 | 21:11

    Napred Plavi Napred Plavi neka naša zemlja slavi, zastave se naše viju za Crnu Goru I Srbiju🔵⚪🔴

  • Z

    30. novembar 2022 | 23:26

    Ne mogu da verujem da nam nece suditi, svabo, austrijanac, englez i slicni njima, ovo je sigurno neka greska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA