≫ 

Pre osam godina je razbesneo Srbiju, a sada je to uradio opet: "Zato je Hrvatska sila, a oni možda idu kući"

Pomalo provokatorska opaska Džoa Šimunića

  • 21
Josip Šimunić Foto: MN Press

Fudbaleri Srbije polako, ali sigurno arhiviraju prethodni remi sa Kameruncima (3:3) i okreću se susretu sa Švajcarskom, koji će faktički presuditi o tome da li će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac kojeg Srbi pamte po zlu zbog dvomeča iz kvalifikacija za Mundijal 2014. godine, Džo Šimunić poslao je pomalo provokatorsku poruku Orlovima zbog svih izjava koje su mogle da se pročitaju u našim medijima pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu.

On smatra da je Srbija prebrzo poletela i da nema dovoljnog iskustva igre na najvišem nivou, ali se prvo u razgovoru za Večernji list podsetio baš tog prekršaja nad Sulejmanijem kada je prekinuo kontru i dobio direktan crveni karton od Feliksa Briha, koji je, začudo, sudio i tu utakmicu reprezentacije naše zemlje.

- Bilo pa prošlo. Nisam se nikada posle čuo sa njim. Važno je da smo mi prošli na Svetsko prvenstvo. Ja sam dao sve od sebe kažete? Ne, svi su tada baš dali sve - rekao je Šimunić, koji je danas selektor U19 tima Hrvatske.

On se potom osvrnuo na nesrećno primljena dva gola Srbije protiv Kameruna iz kontre i na to kako su mediji stvorili atmosferu kao da je trofej zagarantovan.

- Prosto mi je neverovatno za Srbiju da vodiš 3:1 protiv Kameruna i da primiš dva gola tako što stojiš visoko. Njihovi mediji znaju da preteruju. Stavili su pre Brazila "hajde pobedite ove klovnove". To je Brazil. Oni su ih dizali, govorili da su ovo, ono. Sada ih zapinju da se vrate kući - rekli su u studiju Delač i Šimunić.

Na kraju je Šimunić poslao poruku koja se navijačima u našoj zemlji neće baš dopasti.

- Srbi su rekli da će biti prvaci sveta. Zato je Hrvatska sila, a oni idu kući možda - nadovezao se Šimunić.

Video: Najpoznatija hrvatska navijačica poslala poruku Borjanu: Primićeš tri komada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA