≫ 

Ko je angažovao botove da pljuju reprezentativce i Piksija?

Posle meča sa Kamerunom krenula je orkestrirana kampanja da se igrači "pljuju" na društvenim mrežama i u komentarima na portalima

komentari o reprezentativcima Srbije Foto: Tanjug/AP, Telegraf

Fudbaleri Srbije u petak od 20.00 imaju utakmicu svoje generacije. Direktan duel sa Švajcarskom za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. Pobeda 99 odsto donosi prolaz dalje (ako Kamerun ne napravi čudo i pobedi Brazil), a sve ostalo Orlovima čekira povratnu kartu iz Katara.

Da im je neko pre početka turnira ponudio ovu mogućnost, da u poslednjem meču sa Švajcarskom odlučuju o svojoj sudbini, prihvatili bi sa obe ruke. To su potvrdili i Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić na jednoj od poslednjih konferencija za novinare.

Potpisali bi isto i svi navijači verovatno, jer se znalo da protiv Brazila, realno, i nemamo velike šanse, naročito sa toliko povređenih i rovitih nosilaca igre.

Međutim, odjednom se, iako je situacija po našu reprezentaciju prilično dobra jer sve ima u svojim rukama, preko noći javlja potpuni preokret kada je u pitanju razmišljanje ljudi.

Navodno, ogorčenost zbog slabe igre protiv Brazila i remija sa Kamerunom. Istina, Srbija je protiv Brazila odigrala najslabiju utakmicu od kako je Piksi preuzeo reprezentaciju, ali i da je bila u punoj snazi, pitanje je šta bi Srbija mogla protiv glavnog favorita za osvajanje titule, tima koji ima 26 vrhunskih igrača, gde se ne zna ko je bolji od koga.

Protiv Kameruna je Srbija potpuno dominirala, trebalo je da da najmanje pet golova, ali nažalost, promašene su neke izgledne prilike. Ali, video se pomak u igri, videlo se da se Kostić vratio i koliko znači za ekipu, dok je fizički bio na nivou do 60-70 minuta, kao i Aleksandar Mitrović, koji je postigao gol i nadamo se skinuo pritisak koji je nosio na leđima, ali je i on potonuo fizički oko 60. minuta.

Istina je i da je selektor Stojković donosio neke čudne odluke na tom meču, doduše uslovljen je i sa dve prinudne izmene, a nejasno je i zašto su Orlovi srljali napred u želji da daju još golova, umesto da se povuku i pametno privedu meč kraju, pa su na kraju primili dva gola kojima su zakomplikovali sebi život.

Ali, sve ovo, nije nikakav razlog za pljuvačinu koja je orkestrirano krenula odmah posle meča sa Kamerunom. Jasno je moglo da se vidi da je odmah posle tog meča, ali i u danima nakon toga, krenula kampanja da se igrači "pljuju" na društvenim mrežama i u komentarima na portalima.

Mnoge od njih videli smo upravo na našim vestima na Telegrafu. Pošto se dugo bavimo ovim poslom i dovoljno smo iskusni, lako smo uspeli da uočimo "botovski element".

Odjednom su fudbaleri preko noći postali "bruke" ljudi koji navodno sramote svoju zemlju svojim igrama, da neće gledati meč protiv Švajcarske, da se navodno ne bore, što nije istina, ali i pored toga, ti komentari, koji liče jedni na druge nastavljaju da se objavljuju i da imaju veliki broj lajkova.

Neki se i ponavljaju više puta u istim, ali i u različitim vestima.

Istovremeno kreće orkestrirana kampanja na društvenim mrežama sa navodnim aferama sa ženama drugih igrača, zbog čega je morao i lično Dušan Vlahović da izađe na konferenciju da sve demantuje i da isproziva "zle ljude" koji su sve to pokrenuli.

I zaista postoje indicije da je sve orkestrirano smišljeno, i botovi i ovi tračevi sa drušvenih mreža, navodni skrinšotovi poruka... Navodno su u sve upletene i neke žene drugih fudbalera i njihovo šire društvo gde je još poznatih devojaka, koje su nekada bile dobre drugarice, a nakon što je prijateljstvo puklo, ne biraju način za osvetu... a ne mare koliko to šteti reprezentaciji na Svetskom prvenstvu.

Video: Vlahović o tračevima na društvenim mrežama: Neće preko mog imena skupljati poene! To su mali ljudi

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    1. decembar 2022 | 18:36

    Isti oni koji lupaju minuse kada se kritukuje vlast i sns...

  • MiMi

    1. decembar 2022 | 18:17

    Vi pišete o botovima🤣🤣🤣

  • Miki

    1. decembar 2022 | 20:00

    Evo bicu bot Sta treba da hvalim igru nasih... Pa nesto nisu zasluzili da idu dalje- Koliko vidim ima mnogo boljih reprezentacija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA