≫ 

Lukaku poslao Hrvatsku u osminu finala Mundijala: Belgijanac promašio tri "nemoguće" šanse i izbacio svoj tim

Neverovatno je šta je sve propustio tim Crvenih Đavola u nastavku

Romelu Lukaku Foto: Tanjug - AP

Razumeli su Hrvati da im jedan bod protiv Belgije garantuje miran san i prolazak u osminu finala Svetskog prvenstva, ali navijači sigurno nisu priželjkivali da "nulom" drhte do samog kraja. Pa ipak, plan je uspeo, pa ćemo Kockaste i na ovom prvenstvu gledati u nokaut fazi Mundijala - 0:0.

Iako je najbolju šansu na celoj utakmici imala Belgija u 62. minutu utakmice kada je Romelu Lukaku pogodio stativu sa samo pet metara udaljenosti, a potom i pred sam kraj kada ga je lopta nesrećno pogodila u kaznenom prostoru i to u dva navrata, kroz ostatak susreta je Hrvatska ipak odavala utisak reprezentacije koja bolje zna šta želi.

Držali su Hrvati loptu uglavnom u svom posedu, već posle 15 minuta igre mogli su da dobiju i kazneni udarac pošto je Kramarić bio oboren od strane Karaska u kaznenom prostoru, ali je Entoni Tejlor posle intervencije VAR-a ipak procenio da je postojao ofsajd u izgradnji ove akcije i tako onemogućio Modrića da izvede najstrožu kaznu.

Pored toga, Hrvatska je imala neke sporadične šanse uglavnom iz organizovanih akcija preko Luke Modrića, Bruna Petkovića ili Ivana Perišića, ali se u nekoliko navrata odbranama isticao golman Tibo Kurtoa.

Milan Borjan Foto: Tanjug - AP

A Marokanci su znali da ih jedan bod šalje dalje u osminu finala Svetskog prvenstva, ali su oni od samog starta izašli na teren sa željom da osvoje i sva tri, što su na kraju i učinili, tako stekavši pol-poziciju u svojoj grupi ispred Hrvatske - 1:2 (1:2).

Dobar udeo u njihova dva gola na startu utakmice imao je Milan Borjan, koji je imao dve veoma loše intervencije. Naročito je loša bila ona iz 4. minuta kada je istrčao iz kaznenog prostora kako bi ispucao loptu, a zapravo je uspeo samo da je doda u noge Hakima Ziješa, koji nije imao previše problema da samo smesti loptu u prazan deo mreže.

Nekih 20 minuta kasnije, videli smo fantastičnu akciju Marokanaca po desnoj strani u kojoj je Ašraf Hakimi proigrao En Nesirija, koji je zatim dribilingom izbacio odbranu Kanađana i šutirao u bliži ugao gola Milana Borjana. Golman Zvezde je, deluje, mogao to da brani.

Međutim, pred sam kraj prvog dela je afrička selekcija pucala sebi u noge. Loše su reagovali kod jednog napada Kanađana, sve je to nekako delovalo jako smušeno, a na kraju je Aguerd savladao sopstvenog golmana, čime je ipak uneo određenu dozu straha kod Marokanaca.

Možda su se u nastavku najviše uplašili u 73. minutu posle fantastičnog udarca Atibe Hačinsona koji je pogodio prečku, a potom se odbio ravno na gol-liniju. Međutim, tehnologija gol linije potvrdila je da ona nije celim obimom prešla i obezbedila izjednačenje.

Sve to znači da će Hrvatska sa druge pozicije, a Maroko sa prve proći dalje u osminu finala Mundijala.

GRUPA F - SVETSKO PRVENSTVO

Hrvatska - Belgija 0:0 (0:0)

Kanada - Maroko 1:2 (1:2)

/Aguerd 41' ag - Ziješ 4', En Nesiri 24'/

Standings provided by Sofascore

Video: Najpoznatija navijačica Hrvatske u nikad provokativnijem izdanju, poslala je i jaku poruku Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    1. decembar 2022 | 16:53

    Hrvati diktiraju. Belgijanci u saci. Ovo je igra macke i misa, hrvati bukvalno igraju koliko im treba. Daleko kavalitetnija ekipa od belgije. Idemo do finala komsije ponovo

  • Ratar

    1. decembar 2022 | 16:15

    Ajmoo vatrenii, podrska iz srbije. Nabijam za vas kad ovi nasi pojma nemaju. Ajmo lukice 💪💪💪😳

  • Goja

    1. decembar 2022 | 18:28

    Hrvatskoj je svakako mesto među najboljima, to su vicešampioni sveta. Belgijanici su za klasu slabiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA