≫ 

Šok

Da vam je neko rekao da će Japan uspeti u samo nekoliko dana da pobedi i Španiju i Nemačku, rekli bi da se radi možda o mačevanju, a ne o fudbalu

  • 19
Kostarika Nemačka Svetsko fudbalsko prvenstvo Foto: Tanjug/AP

Toliko puta sam od starta Mundijala čuo reč "šok" da je šok postao nešto najnormalnije, a normala je postala šokantna. Svi veliki dobijaju udarce, padaju, plaču, a svi sa papira mali su dobili ili manju ili veću porciju sreće i radosti. U Kataru je otvorena ozbiljna crvotočina paralelnog univerzuma, pokrivili se vreme i realnost, sve je postalo moguće i nemoguće je samo ono što stvarno očima nismo videli. A, sve smo skoro videli.

Ala je lep ovaj svet, onde šok, a ovde senzacija. Za rimu je ovde bio potreban cvet, ali ga stvarno ne možemo tražiti po pustinji.

Elem...

Svi mi posmatramo fudbal na neki svoj način, strast se manifestuje na razne načine, ali niko ne bi mogao da sakrije tu pozitivnu iznenađenost, taj momenat kada "mali" daje gol "velikom" i kada "mali" ruši "velikog".

Krenule su mine da pucaju još od samog starta, ali sada je đavo odneo šalu, jer su favoriti tako sakati došli pred svršen čin, a scenario im je namenio tešku sudbinu i sramotu usred pustinje.

Krenuvši od Argentinaca koji su poraženi od Saudijske Arabije posle preokreta. Sreća po Mesija i drugove da su se prizvali svesti nakon toga, pa još otišli i dalje.

Žestok metak, niotkuda, primi i Francuska na kraju grupne faze. Tunis je slavio protiv Trikolora, ali mnogi će reći da su igrali u drugom sastavu. Možete samo zamisliti kakav je to drugi sastav Dešam izveo kad su na terenu bili Varan i Koman, a u nastavku ušli Embape, Grizman i ekipa...

Holandija remizirala sa Ekvadorom, Engleska sa Sjedinjenim Američkim Državama, Danska ispala kao poslednja u grupi... A, onda grupa E i masakr u bunilu i haos u nešto više od 90 minuta.

Da vam je neko rekao da će Japan uspeti u samo nekoliko dana da pobedi i Španiju i Nemačku, rekli bi da se radi možda o mačevanju, a ne o fudbalu.

Da, to se desilo, a Nemačka se oprostila posle grupe. Što je najinteresantnije, u jednom momentu je i Španija bila "u kanalu" zbog vođstva Kostarike protiv Pancera, ali to je trajalo samo nekoliko minuta.

Japan Španija Svetsko fudbalsko prvenstvo Foto: Tanjug/AP

Bilo kako bilo, ode Japan sa prve pozicije.

I ne samo Japan, već i Maroko.

Marokanci su dobili Belgiju, remizirali sa Hrvatima i direktno kumovali da Kevin De Brujne i čitava zlatna generacija koja nikada ni nije bila zlatna siđe sa mundijalske scene posle grupe.

Ostadoše još četiri utakmice gde će i naša Srbija ispisati svoju sudbinu. Pobeda nad Švajcarima ne bi bila baš šok, ali ne bi bila ni lagana priča, kako kažu predikcije i iskustva sa prošlog Svetskog prvenstva.

Realno gledano, samo Brazilci i Portugalci prođoše kraj svih u čistim belim košuljama.

Iskusni Urugvaj visi, Gana će braniti svim silama svoje etablirano ime na Mundijalima... Šta se nije desilo na ovom Mundijalu, ne znam da li će se ikada i desiti.

Samo da ne bude još jednog šoka, a da Brazil bude sutra involviran. Neka kolege prate primer Kazemira iz prošlog meča. Ako ne bude tog šoka, a bude "poluiznenađenja" kod Srbije, Orlovi bi mogli da nastave učešće u ovoj bajci.

"Šoci", što bi rekao moj dobar prijatelj. Jasno, kao on, tako i ja, znamo da nije ispravno, ali ima neku slast izgovoriti tu reč. Više šokova se u žargonu nazvaše "šocima".

Hajde, neka ne bude šokova makar sutra, pa ćemo verovatno dalje navijati da se u što većem broju pojave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemačka ide kući

    1. decembar 2022 | 22:37

    Evo nama opravdanja kada sutra dobijemo kartu za povratak kući.

  • Zarko

    1. decembar 2022 | 23:01

    Ljudi moji ispali su Nemacka, Belgija, Danska pa nije smak sveta I da Srbija Sutra ispadne. Cemu se mi nadamo kad 24 god nemozemo grupu da prodjemo? A niko ne pise da je Gana 18 zemlja po jacini, da su Swajcarci 15 na svetu a Srbija tek 22 mesto u rangu sa Iran. Nije nikakva Steta ako ispadnemo. Ispao je 4 puta Svetski prvak. Ali navijacemo za Srbiju naravno

  • Др

    1. decembar 2022 | 23:32

    Ало, господо новинари! Схватите да данас, осим нас, нема више малих! Сви ,осим нас, играју прави фудбал!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA