≫ 

Rasplet grupe H: Delirijum! Koreja srušila Portugal i uz čudo otišla dalje, Urugvaj i Gana izvisili!

Kao što smo rekli, u Kataru više ništa nije šokantno!

  • 49
Južna Koreja Foto: Tanjug/AP

Ovo je definitivno ludo Svetsko prvenstvo! Fudbalska reprezentacija Južne Koreje napravila je veliko čudo i uz pobedu od 2:1 nad Portugalijom u poslednjem kolu grupe H prošla u nokaut fazu upravo uz Kristijana Ronalda i drugove koji će morati dobro da se počešu po glavi. Zbog ove senzacije, Urugvaj i Gana će morati kući, a Južnoamerikanci su jalovo slavili sa 2:0 u međusobnom duelu.

Šta se ovde, za milog boga, dešava?!

Koreja je, zbog bolje gol razlike, uspela da nadvlada nad Urugvajem i da napravi još jednu senzaciju u Kataru koji je sada već navikao na tu reč. A, Gana je bila ta koja je imala prednost pred ovih, poslednjih, 90 i nešto minuta u grupi H.

Na kraju, Afrikanci su promašili penal, primili brza dva gola i tako čak završili na poslednjem mestu. Sve je moguće na ovom Mundijalu, kao što već znamo.

Južna Koreja bi trebalo da na žurku slavlja pozove Atija Zigija, golmana Gane, koji je apsolutno sve branio pri kraju meča, te tako i sprečio Urugvaj da napravi novi preokret u grupi.

Šta se dešavalo?

Portugal i Urugvaj imaju pozitivne rezultate za prolaz u nokaut fazu Foto: Tanjug/AP

Prvo je Andre Aju u 21. minutu promašio penal za Ganu koja je bila tada u veoma povoljnoj situaciji, a za to je propisno kažnjena od strane Urugvaja koji je golovima de Araskaete u 26. i 32. minutu došla do velikog vođstva od 2:0 do poluvremena.

To je Južnoamerikance vodilo dalje, jer je Južnoj Koreji bila potrebna senzacionalna pobeda protiv, i pored toga što je u drugom sastavu, prejakog Portugala.

Uz to što je prejak, poveo je prvi preko Orte već u petom minutu i učinilo se da sve ide ka onoj najbližoj verziji raspleta.

Ipak, u 27. minutu dolazi pogodak Jong Gvon Kima koji daje nadu svojoj ekipi da će moći do velike pobede.

Mučio se Portugal, nije uspevao da opravda ulogu favorita, a onda u 91. minutu sjajni He Čan Hvang postiže pogodak na asistenciju Heung Min Sona i tako kompletira još jednu ludnicu na ovom Svetskom prvenstvu.

Portugal ide sa prve pozicije i verovatno će igrati protiv Srbije ili Švajcarske, dok će Južna Koreja skoro sigurno na megdan Brazilu.

TOK MEČA

II POLUVREME

90+8. minut - KRAAAAAAJ! PORTUGAL I KOREJA IDU DALJE!

90+2. minut - GOOOOOOOOOOL! KOREJA VODI PROTIV PORTUGALIJE! Kakav preokret! He Čan Hvang je strelac i Južna Koreja ima rezultat za prolaz!

73. minut - Ističe polako vreme za Ganu koja je pre ovih nekih 40 minuta bila u sjajnoj poziciji, imala penal i pozitivan rezultat, a onda se sve srušilo po nju. Urugvaj je sve bliži plasmanu u osminu finala.

71. minut - Tražili su Korejci penal nakon što se Kanselo postavio u šesnaestercu i blokirao udarac, ali nakon kraćeg većanja sa VAR sobom, sudija je pokazao da se nastavi sa kornerom koji je primarno dosuđen.

59. minut - Sudija na meču Urugvaja i Gane išao je da pogleda VAR povodom starta Amartija nad Nunjezom, ali je pokazao da se radilo o lopti i da se igra nastavlja bez nove kazne za Afrikance.

58. minut - Prolazi vreme, a Portugalci sve više pritiskaju Koreju koja se nada prolazu i pored trenutno ne baš najboljih okolnosti.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

Portugal i Urugvaj imaju pozitivne rezultate za prolaz u nokaut fazu Foto: Tanjug/AP

45+8. minut - KRAJ POLUVREMENA! Portugalci i Urugvaj su za sada na sigurnom i sve što Južnoamerikanci sada moraju jeste da se očuvaju na ovoj distanci.

45+2. minut - Završeno poluvreme za Ronalda i družinu koji imaju blagih 1:1 sa Korejom.

45. minut - Portugalija ima još dva minuta do kraja ovog dela igre, ali će Gana imati osam minuta da makar umanji štetu.

40. minut - Približavamo se kraju prvog poluvremena. Po trenutnim rezultatima, Portugalija i Urugvaj idu dalje.

32. minut - GOOOOOOOOL! IDE URUGVAJ NA 2:0! Sve se sada urotilo protiv Gane. Ponovo je De Araskaeta strelac nakon što je pogodio donji desni ugao. Afrikanci su sve prokockali što su mogli i sada su u preteškoj situaciji.

27. minut - GOOOOOOOOL! IZJEDNAČENJE KOREJE PROTIV PORTUGALIJE! Kristijano Ronaldo je totalno pustio svog igrača kod prekida, tako da je Kim Jong Gvon sa šest-sedam metara ispod golmana Koste provukao loptu.

26. minut - GOOOOOOOOL! KAKVA KAZNA URUGVAJA! Šutirao je Darvin Nunjez, golman je uspeo da odbije loptu, ali samo do druge stative gde je naleteo De Araskueta koji je glavom sa pola metra zatresao mrežu. Južnoamerikanci su surovo kaznili promašen penal.

21. minut - PROMAŠUJE GANA JEDANAESTERAC! Andre Aju se nesigurno zaleteo, zastajkivao dva puta, a onda gađao donji desni ugao gde je Roše bio da se iskupio sa skrivljeni penal. Urugvaj nastavlja da se nada.

19. minut - PENAL ZA GANU! Golman Roše je kasnio na loptu, pokupio napadača protivničke ekipe, a nakon pregledavanja VAR-a, pokazano je na jedanaest metara...

14. minut - Urugvajcima je neophodna pobeda, ali na meču sa Ganom još uvek niko nema niti šut na gol, što odgovara afričkoj selekciji.

6. minut - GOOOOOOL! VODI PORTUGALIJA! Sa kombinovanim sastavom, već kaparisanim prvim mesto, Portugalci gledaju da posao u grupi završe na najbolji mogući način i to se događa. Strelac je bio Rikardo Orta i Južna Koreja je sada daleko od svake nade za plasman dalje.

1. minut - MEČEVI SU POČELI!

SASTAVI

Gana - Urugvaj 0:2

Gana: Ati-Zigi - Seidu, Amarti, Salisu, Baba - Abdul, Parti - Dž. Aju, A. Aju, Kudus - Vilijams.

Urugvaj: Roše - Giljermo, Himenez, Koates, Olivera - Bentankur, De Araskaeta, Valverde - Pelistri, Nunjez, Suarez.

Južna Koreja - Portugalija 2:1

Južna Koreja: Kim Seung-Gju - Kim Jin Su, Kim Jong Gvon, Kim Mon Hvan - Le Jae Sung, Le Kang In, Kvon, Son, Hvang, Čo.

Portugalija: Kosta - Kanselo, Pepe, Antonio Silva, Dalo - Vitinja, Neveš - Mateus, Žoao Mario - Orta, Ronaldo.

PRE MEČA

Portugalija je 99.9 odsto obezbedila prvu poziciju, jer bi je samo poraz od Južne Koreje i pobeda Gane od tri razlike protiv Urugvaja zbacila sa tog mesta.

Ako posmatramo to kao nerealan scenario, onda će Kristijano Ronaldo i ekipa sigurno sa vrha grupe u nokaut fazu gde postoji mogućnost da se sastane odmah sa Srbijom ili Švajcarskom (u nekom ludom spletom i Kamerunom).

Sa druge strane, velika bitka će se voditi za drugu poziciju gde je Gani potreban samo remi da bi prošla dalje, uz uslov da Portugalija ne izgubi.

Video: Srbija na Švajcarce za prolazak u nokaut fazu, prognoza našeg Kobija: Pobeđujemo ili se vraćamo kući

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • minut 58

    2. decembar 2022 | 17:27

    start na nunjezu u kaznenom prostoru nije bio penal ali da je kojim slucajem mesi bio u pitanju penal bi bio bez var-a

  • 534

    2. decembar 2022 | 15:26

    Ne čeka Portugal Srbiju nego Srbija čeka Japan.

  • Loki

    2. decembar 2022 | 18:22

    Svaki dan po neka NAMEŠTALJKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA