"Dobili smo najtežu grupu na turniru, nismo imali komunikaciju": Tadić na ivici suza objasnio ispadanje sa SP

Možda nas nije hteo, a možda je i nešto krupnije

  • 9
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Dušan Tadić Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije se oprostila od Svetskog prvenstva u Kataru porazom od Švajcarske sa 3:2. Meč je bio pravi rolerkoster, što je istakao i kapiten tima, Dušan Tadić, što znači da će Orlovi morati da pakuju kofere za Beograd.

Srbija je imala priliku protiv Švajcarske, brzo su primili gol i dozvolili Švajcarcima prednost od 1:0, što je brzo i nadoknađeno preko Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.  Ipak, poklekli su Orlovi pri kraju prvog dela i primili gol.

Orlovi zbog toga napuštaju turnir već u grupi, što niko nije očekivao.

- Jeste, kao i svaka utakmica... Sa nama je rolerkoster, oni povedu, pa mi preokrenemo na 2:1, pa 2:2, 2:3. Ne smeju da se dešavaju neke stvari na ovom nivou ako želiš da prođeš grupu - rekao je Tadić, pre nego što se osvrnuo i na probleme koje je pomenuo.

- Jednostavno mora da postoji bolja komunikacija, moramo bolje da branimo, mislim i na vezni red i na napadače, tako da, mora sve zajedno da se radi, kad primiš u tri utakmice osam golova, to je puno za neki prolazak.

Dušan Tadić je kao jedan od razloga naveo i izuzetno lošu komunikaciju unutra ekipe, ali nije hteo da sitničari i pojednostavljuje stvari.

- Sad da vam ne pričam neke taktičke stvari, mi hoćemo da izađemo sa krilnim bekom na njihovog beka, Šaćiri uđe unutra, a So ili Frojler  napada prostor. I zabada se iza leđa tamo, tako da tu mora da postoji bolja komunikacija i da možda preuzmemo igrača ili da idemo sa igračem do kraja. To je jedan primer

Jedan od novinara je upitao Tadića i zašto Srbija "nije ličila" na ekipu iz kvalifikacija, na što se kapiten nije složio.

- Pa ne bih se složio sa Vama, mislim da smo dobili najtežu grupu od svih grupa. Sve kvalitetne reprezentacije su tu, i isto u kvalifikacijama smo primili dosta pogodaka, ali smo dosta i dali, zato se ne bih ni složio. Imali smo i tad dobre momente i loše momente - zaključio je Tadić.

Za kraj izlaganja je Tadić istakao i da je problem veliki bio to što su emotivno bili ispražnjeni posle trećeg gola.

Video: Raspoloženje među srpskim navijačima nikad bolje: Užičko kolo na katarskom pesku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa1234

    2. decembar 2022 | 22:41

    Svaka cast, treba podrzati momke i nase Srbe, veliki uspeh je otici na mundijal!!! Svaka cast!!!

  • Ines

    2. decembar 2022 | 22:49

    Opet neka opravdanja

  • Stepan.katanic2014@gmail.com

    2. decembar 2022 | 23:00

    I da som dobili Svajcarce sa 4:2,tada bi Brasilien izgubia sa 2:0 i mi opet kuci,jer Brasil nece da ima Jaku Srbiju na svojoj pilovini. Mi nismo izgubili od Svajcarake vec od Brasila Isto su Spanien oterali Nemce i vise jos namestaljki ha haha !!!!! PRVENSTVO SVETA U NAMESTANJU I BIRANJU PROTIVNIKA ZIVEO FOTBAL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA