"Tišina je u svlačionici, osećam se prazno": Mitrović jedva pronašao reči posle ispadanja sa Mundijala

Fudbaler Srbije jedva pronašao reči

  • 4

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Švajcarske na Mundijalu (2:3), čime je završila svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

Jedan od strelaca golova za Srbiju bio je Aleksandar Mitrović, koji je jedva uspeo da pronađe reči posle samog meča.

- Pa jeste, težak poraz, težak dan za nas, zapravo noć, sigurno za sve ljude u Srbiji i onako jedna velika žal, jedna velika šansa. Ne znam šta bih rekao, pun sam nekih emocija. Dali smo sve od sebe, stvarno, krećem od sebe, ja i cela ekipa, ostavili smo sve na terenu, nije bilo dovoljno. Idemo dalje, idemo kući. Nove kvalifikacije, nove obaveze, trebaće nam malo da se sve ovo slegne i zaboravi.

Kaže da je ovo sigurno jedan od najtežih poraza u njegovoj karijeri.

- Sigurno jedan od najtežih poraza, ali ne znam šta bih vam rekao pametno sada. Uzavrele su emocije, ima nervoze, razočarenja, osećam se prazno. Tišina je u svlačionici. Moram da pogledam utakmicu na miru, da vidim šta i kako, opet su bili naivni golovi, bez neke opasnosti, naivno u 45. i 47. minutu primamo golove kao deca. To je za dublju analizu. Švajcarska je pobedila bila bolja, posebno drugo poluvreme.

Neće komentarisati provokacije.

- Dobro, to su emocije na terenu, šta se desilo u trenutku. Ne treba to komentarisati.

Kaže da je Srbija igrala ofanzivno i napadački do samog kraja.

- Jesmo, sigurno da je teško, ostavlja to rizik pozadi. Ekipe ovog kvaliteta to kažnjavaju. Ostaje da se vratimo i da se odmorimo lepo, da odradimo analizu i da se što manje ponavlja.

Kaže da je bio blagi kontakt kod onog pada u kaznenom prostoru.

- Ne znam, nisam video šta se desilo. Mislim da je bilo blagog kontakta, to je na sudiji da proceni.

Dobio je pitanje da proceni da li je Srbija igrala dovoljno dopadljiv fudbal u odnosu na kvalifikacije. Novinar je smatrao da su Orlovi bili bolji pre Mundijala.

- Očigledno nismo igrali dovoljno dobar fudbal. Nismo bili dovoljno dobri da prođemo dalje. Očigledno nismo bili dovoljno dobri. Igrali smo ofanzivan fudbal, to je tvoje mišljenje. Sada greške koje nisu kažnjavali u kvalifikacijama jesu ovde. Svi su ovde zasluženo, to smo videli u četiri utakmice.

Video: Pavlović se osvrnuo na provokacije Džake: Ma, to je sve išlo njima u korist

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    2. decembar 2022 | 23:31

    ti si dao dva gola to dobro a sto ovi pozadi nisu postavljeni kako treba kriv je iskljucivo piksi nije on dorastao ovome definitivno reci ce nema bekova ima halfova oni svi mogu igrati beka i komplet odbrana ovako krila niti mogu niti znaju da poune odbranu i normalno primamo gomilu golova i jos protiv brazila igramo neki bunker ne stoji da su nas naterali tako je postavio nema pojma

  • Drugoligaški

    3. decembar 2022 | 00:41

    igračiću.

  • Filip

    3. decembar 2022 | 22:33

    Nemoj da mracis popi svetlo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA