Srbija ispala, Vanja briljirao: Čuvar mreže Srbije među najboljima u grupnoj fazi Mundijala

Uživali smo u njegovim intervencijama

  • 40
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru pošto je u 3. kolu Grupe G i odlučujućem meču poražena od Švajcarske sa 3:2, a jedan od pojedinaca u timu Orlova koji se posebno istakao bio je golman Vanja Milinković-Savić.

Činjenica je, Srbija je primila 8 golova u 3 meča grupne faze. Takođe, Srbija je zauzela poslednje mesto u grupi, a da je dala najviše golova u odnosu na ostale tri selekcije, čak 5. Ovo pokazuje da je definitivno škripalo u odbrani Srbije, a moglo je da bude i gore da na golu nije stajao Vanja.

U odnosu na njega, golman Kostarike Kejlor Navas više puta je od srpskog golmana vadio loptu iz mreže (11:8), ali je Vanja upisao više odbrana. Naime, Statistika prve faze kaže da su najviše odbrana tokom tri utakmice imali Milinković-Savić i Ščesni, golman Poljske. njih dvojica upisali su po 16 odbranjenih šuteva. Uz to, vanja je imao čak 24 udarca u okvir gola, dok je Poljak imao zadatak da odbrani 20 udaraca. Čuvar mreže Holandije, koji je odbranio deset od 11 šuteva u njegov gol, pa ima uspešnost od 90,9 odsto.

Imali su Brazilci, ŠPvajcarci i Kamerunci mnogo šansi. Pamtiće se ziceri koje je branio, a posle eliminacije Srbiji ostaje da se nada da će napraviti bolji rezultat na sledećim takmičenjima.

Video: Kostić: Nećemo da tražimo izgovor, držimo se zajedno! Osvrnuo se i na provokacije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fifa

    3. decembar 2022 | 10:38

    Vanji i Pavlovicu SVAKA ČAST..... ostali nista novo očekivano

  • Njj

    3. decembar 2022 | 10:45

    Najbolji golman kojeg smo imali do sad, odlican je bio.

  • miki

    3. decembar 2022 | 10:42

    ako momak primi 8 golova i bude najbolji član momčadi onda se vidi na kojem je nivou ostatak......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA