≫ 

"Lale" silovito do četvrtfinala: Holandija pregazila SAD, "Jenkiji" se vraćaju kući

Holanđani opravdali epitet favorita i rutinski se plasirali dalje

  • 8
Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je selekciju SAD-a rezultatom 3:1 i na taj način se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru.

Iako su Amerikanci bolje ušli u meč od prvog minuta, uspele su "Lale" to da preseku ranim pogotkom. Igrao se 11. minut kada je Damfris sjajno proigrao Memfisa Depaja, koji je rutinski "zakucao" loptu u mrežu.

U nastavku su pokušavali Amerikanci da izjednače, što se odrazilo i kroz veći posed SAD-a, ali nije bilo previše uzbuđenja sve do samog finiša prvog poluvremena. Potom je na scenu stupio sjajni Dejli Blind, koji je na skoro identičan način kao i Depaj zatresao mrežu.

I u nastavku su Amerikanci pokušavali da se vrate u igru, što im je i pošlo za rukom u 76. minutu, nakon prave majstorije Rajta, ali nije dugo potrajala radost "Jenkija". Samo pet minuta kasnije, fenomenalni Denzel Damfris je krunisao sjajnu partiju pogotkom i ponovo "bacio" Amerikance na "konopce".

Stiče se utisak da su "Lale" odigrale tačno onoliko koliko im je bilo potrebno da prođu dalje. Ipak, treba reći da su veći deo meča bili dominantni na terenu i zasluženo izborili plasman u narednu rundu takmičenja, gde će igrati sa boljim iz duela Argentina - Australija.

TOK MEČA

II poluvreme

90+6. minut - Utakmica je završena! Holandija je u četvrtfinalu!

81. minut - GOOOL! Amerikanci su ponovo u nokdaunu! Damfris je sjajnu partiju krunisao pogotkom i Holandija je sada na korak od četvrtfinala.

Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

76. minut - GOOOOOOOOL! Ima nade za Amerikance! Sjajan napad u gol je sproveo rezervista Rajt, koji je maločas ušao sa klupe. Ponovo su u igri fudbaleri SAD-a.

71. minut - Kakve dve prilike za Holandiju! Šutirao je prvo Kopmajners, Tarner je odbio loptu do Depaja koji je iz prve naleteo na odbijanac, ali je ponovo maestralno reagovao golman SAD-a. 

67. minut - Evo novih promena u redovima SAD-a. Izašli su iz igre Vea i MekKeni, a u igri su Aronson i Rajt.

60. minut - Evo i prve javne opomene. "Požuteo" je Kopmajners posle prekršaja nad Pulišićem.

Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

57. minut - Dosta otvoreno se igra u ovim trenucima. Amerikanci pokušavaju da napadnu i zaprete ozbiljnije, ali Holanđani i dalje drže sve konce u svojim rukama.

49. minut - Svesni su Amerikanci da moraju da krenu u napad svim snagama. Sjajnu priliku imao je Rim, ali je Gakpo izbacio loptu sa gol linije.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve izmene su izvršene u redovima Holandija. Ušli su Bergvajn i Kopmajners, dok su van terena De Ron i Klasen. U redovima SAD-a, na terenu je Rejna umesto Fereire.

I poluvreme

45+1. minut - ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME!

Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

45 +1. minut - GOOOOOOL! Ponovo mora Tarner da vadi loptu iz mreže. Ovog puta, Dejli Blind je krunisao napad pogotkom i tako doveo "Lale" na korak od plasmana u četvrtfinale.

44. minut - Probudili su se Amerikanci! Nekoliko odličnih napada SAD-a, ali i dalje nema promene rezultata. Pokušavaju Amerikanci da izjednače do odlaska na pauzu.

40. minut - Posed je blago na strani SAD-a u poslednjim minutima, ali svi drugi paramteri su na strani Holandije. Šutirali su narandžasti četiri puta ka golu Tarnera, od toga jednom u okvir, dok su Amerikanci uputili svega jedan šut ka golu.

34. minut - Uspeli su Amerikanci da ublaže nalete Holandije. Sada oni imaju blagu inicijativu i tačnim dodavanjima pokušavaju da dođu do prilike.

Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

29. minut - Ponovo su "Lale" dodale gas. Teško se brane Amerikanci i deluje da su Holanđani veoma blizu drugog gola.

25. minut - Nešto mirnije stanje na terenu u ovim trenucima. Fudbaleri u narandžastim dresovima mirnom pas igrom kontrolišu dešavanja na terenu i čekaju priliku da ponovo zaprete.

17. minut - Holanđani su preuzeli inicijativu, dok Amerikanci svoju priliku traže iz brzih kontra napada. Ovo obećava uzbudljivu utakmicu.

Holandija - SAD Foto: Tanjug/AP

11. minut - GOOOOOOOOOOOL! Memfis Depaj! Sjajnu akciju su kreirale "Lale". Damfis je asistirao u prostor, a Depaj u svom maniru "zakucao" loptu u mrežu. 

7. minut - Amerikanci su mnogo bolje otvorili meč. Pulišić je na samom startu mogao da zatrese mrežu, ali se rezultat nije promenio. I dalje SAD napada svim snagama, ali uspevaju "Lale" da se odbrane.

1. minut - MEČ IZMEĐU HOLANDIJE I SAD JE POČEO!

SASTAVI

Holandija: Nopert - Ake, Van Dajk, Timber - Blind, De Jong, De Ron, Damfris - Klasen - Depaj, Gakpo.

SAD: Tarner - Dest, Zimerman, Rim, Robinson - Adams, Musa, Mekeni - Pulišić, Vea, Fereira.

PRE MEČA

Bez poraza su i Holandija i SAD prošle kroz svoje grupe. Lale su sa po 2:0 slavile protiv Senegala i Katara, a odigrale 1:1 sa Ekvadorom, ali nisu prikazale neku specijalnu partiju koja bi mogla da ih izdvoji u najuži krug favorita.

Možda ekipnom nisu oduševili, ali su dodatno lansirali mladu nadu nacije, Kodija Gakpa, koji je postigao po pogodak na sve tri utakmice dosadašnjeg dela Mundijala.

Sa druge strane, Amerikanci su krenuli remijem protiv Velsa iako su vodili (1:1), zatim su uzeli važan bod protiv Engleske odigravši bez golova, da bi u presudnoj borbi za nokaut fazu savladali Iran sa 1:0.

Odbrana je ta koja podržava ovaj uspeh Jenkija i verovatno će im čini veliku podlogu i protiv Holanđana.

Do sada, ove dve selekcije se nisu sastajale na Svetskom prvenstvu, ali su odigrale četiri prijateljska duela u ovom veku - sve su dobili predstavnici Evrope osim onog poslednjeg 2015. godine kada je bilo 4:3 za Sjedinjene Američke Države.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

Video: Korteo srpskih navijača gazi kroz Dohu: Srbi krenuli na meč protiv Švajcarske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    3. decembar 2022 | 17:07

    Srbijo gledaj kako se pravilno igra 3-4-1-2 formacija

  • Srbin

    3. decembar 2022 | 15:51

    Sta bi sa RTS-a jel vise ne prenose utakmice sa svetskog, i oni prdnuse u cabar kao i reprezentacija oducise ih siptari od fudbala

  • neki mediji

    3. decembar 2022 | 18:26

    navodno javljaju da ce prosinecki na klupu novog pazara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA