≫ 

Degenek o duelu s Mesijem i ispadanju Srbije: "Nemojte pogrešno da me shvatite, ali brinuo sam o sebi"

Fudbaler Australije je ponosan na svoju reprezentaciju zbog rezultata

  • 3
Argentina - Australija Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Australije za koje nastupa i Miloš Degenek su poraženi od Argentine u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru sa 2:1, čime su i "kupili" kartu za povratak kući.

Upravo je Miloš Degenek bio i jedan od najboljih fudbalera "Kengura" u meču sa Argentinom, dok za ovu utakmicu, ali za svoje saigrače ima samo reči hvale, jer kako kaže - naterali su Argentinu da se brani.

- Mislim da smo igrali dobro, forsirali smo Argentinu da se brani sa pet igrača od 60. minuta i da su nam dali gol iz sreće. Za prvi gol ne može ništa da se kaže, jer to je najbolji igrač svih vremena (Mesi), mislim da smo imali šanse i trebalo je da izjednačimo. Svaka čast mojoj ekipi, momcima, celom stručnom štabu, celoj državi. Mnogo sam ponosan na sve, uradili smo nešto što niko nije očekivao, iznenadili smo mnoge ljude i da ova ekipa treba da izađe odavde dignute glave i da treba da budemo srećni i ponosni.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je takođe govorio i o razlici u snazi ova dva tima, odnosno, činjenici da Australija jednostavno nema individualce poput Argentine.

- Mi možda nemamo te igrače kao one, individualce, ali mi smo jedna ekipa koja diše srcem, jedan duh. Kad toliko radiš i boriš, onda te Bog pogleda i nagradi te. Nas je Bog pogledao da prođemo grupu, radili smo analizu, oni su drugi favorit da osvoje SP posle Francuske, doguraće daleko. Želeo bih da pohvalim moju ekipu.

Miloš Degenek Australija Foto: Kenjiro Matsuo / AFLO / Profimedia

Tokom utakmice je Degenek imao i nekoliko duela sa Mesijem, gde je čak izlazio i kao pobednik, ali jednostavno, Mesija nije tako lako zaustaviti.

- Kako će biti, glupo je reći on je čovek. Čovek ima dve noge, čast je igrati protiv takvog igrača, ne igraš svake nedelje protiv takvih. To je najbolji igrač koji je ikad šutnuo loptu, nikada niko neće biti kao on. To je nešto čime se ja ponosim, biću svestan tek kad dođem kući šta sam postigao i da smo ispali od Argentine.

Za kraj, Degenek je govorio i o reprezentaciji Srbije, koja je svoje učešće na Svetskom prvenstvu završila u grupnoj fazi.

- Šta da kažem, mnogo mi je žao što su ispali. Nemojte me pogrešno shvatiti, brinuo sam se o sebi, nisam toliko davao pažnju tome, imam par prijatelja tu, žao mi je Srbije kao nacije, voleo bih da su prošli, ali glava gore i ne sme niko da kritikuje. Treba svako da stane iza njih i da ih pogura u narednom ciklusu.

(Od Telegrafovog izveštača iz Katara - Dušana Uštevića)

Video: Kostić: Nećemo da tražimo izgovor, držimo se zajedno! Osvrnuo se i na provokacije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari 1970

    4. decembar 2022 | 11:55

    Covek koji najace sto moze peva tudju himnu sinoc kaze da je veliki Srbin.pa ovo vise nije smesno nego tuzno.

  • XY

    4. decembar 2022 | 02:18

    Tako je brate Srbine, uvek za nas, uvek za Srbiju u dobru i zlu. Zivela nasa Srbijaaaa!

  • Sve je jasno

    4. decembar 2022 | 12:35

    Kad on za nasu Srbiju kaze "ONI"! Pravi australijanac ( sto nije nista lose jer je smatra svojim domom). Ali onda nemoj kod nas u Zvezdi da "prosipas" srpstvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA