Bosanci gledaju Mundijal sa 15 minuta kašnjenja, gledaoci ogorčeni: "Finale će biti na programu u februaru"

Nesvakidašnja situacija na tamošnjem javnom servisu, mada se slično u prošlosti dešavalo i na RTS sa utakmicama Lige konfederacija

  • 8
World Cup Trophy, Pehar Mundijala, Trofej Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

I dok ljubitelji fudbala u Srbiji mogu bez ikakvih problema da uživaju u svim utakmicama Mundijala putem RTS-a i kanala Arene Sport, navijači i gledaoci u susednoj Bosni i Hercegovini susreću se sa zaista nesvakidašnjim problemima zbog kojih su sa pravom ogorčeni. Naime, pojedini susreti počeli su da se emituju sa 15 minuta zakašnjenja?!

Razlog leži u tome što je BHT prepustila pojedine susrete (od kojih oba juče) jednoj platformi tamošnjeg Telekoma, zbog čega je nastala prava uzbuna kod gledalaca, koji su u komentarima na društvenim mrežama izrazili ogromno nezadovoljstvo, prenosi portal Klix.ba.

Ređali su se komentari počevši od "Za ove što prate BHT1, Amerika će da smanji negde oko 17.45 časova", preko "Na BHT1 se još grupe igraju", pa do "Čuj, finale Svetskog prvenstva će na BHT biti u februaru". Neki su bili direktni: "Očajan potez BHT1, ogorčen sam".

Bilo je i dosta komičnih reakcija.

- Nakon što su nam pustili utakmice Mundijala sa 15 minuta kašnjenja, sa BHT-a planiraju da nam puste neke od filmskih klasika unazad, pa ćemo tako gledati kako se Džek i Rouz spašavaju sa potonulog broda i nakon kratke ljubavne avanture odlaze svako svojim putem - napisao je jedan korisnik.

Iz državne televizije BiH su još pre prvenstva poručili da će 18 od 64 utakmice Mundijala biti prenošene na pomenutoj platformi. Do sada je emitovano njih 14, a danas će za to biti odabran duel Brazil - Južna Koreja, a od susreta osmine finala još meč Maroko - Španija. Preostaju još dva meča četvrtfinala nakon toga.

Video: Ekskluzivno! Pogledajte snimak dolaska Orlova u Beograd, nasmejani su uprkos svemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. decembar 2022 | 09:13

    Nista cudno. Na ovim prostorima sve kasni i zaostaje za ostatkom sveta, pa zasto ne bi i jedna fudbalska utakmica.

  • Hercegovina

    5. decembar 2022 | 10:02

    Bosancima kasni, da, ali hrvati i srbi prate na HRT i RTS preko analognih antena ili preko interneta, jer bosanski/muslimanski komentator na programu BHTV-a otvoreno navija za poraz hrvatske i srpske reprezentacije, smije se i likuje primjenim golovima i promašenim šansama ove dvije reprezentacije.

  • Tihi

    5. decembar 2022 | 10:18

    Bas uzivamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA