≫ 

Švajcarski mediji udarili na Džaku, na Kosovu se bune: "Ponovo se igrao sa vatrom, isprovocirao je sve Srbe"

Dugačak tekst izašao je u današnjem izdanju "Noje Ciriher Cajtunga"

  • 15
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska fudbalska reprezentacija Švajcarske i Srbije tuča Nikola Milenković i Granit Džaka Foto: Tanjug/AP

Ne stišava se bura posle odigranog meča Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Kataru. Orlovi su poraženi i eliminisani su sa Svetskog prvenstva (2:3), ali će se očigledno o svemu onome što smo videli na terenu i oko njega pričati danima i nedeljama.

Ponovo je u centru pažnje bio Granit Džaka, koji je neprestano provocirao ne samo srpske fudbalere, već i čitav narod svojim gestikulacijama, a posle meča je obukao dres sa prezimenom Jašari, za koji se pravdao da predstavlja poruku njegovom mlađem saigraču Ardonu Jašariju.

FIFA je isprva bila pokrenula postupak, pa je onda ipak rekla da neće kazniti Džaku, a švajcarskim medijima se nimalo nije dopalo ponašanje njihovog kapitena reprezentacije, pa tako ugledni "Noje Ciriher Cajtung" dolazi veoma obiman tekst pod naslovom "Dobar kapiten, loš kapiten: Granit Džaka se ponovo igra sa vatrom".

U njemu se navodi da su njegovi potezi izazvali oštre reakcije svuda na Balkanu, koji je već podeljen.

- Gestovi kapitena Švajcarske su isprovocirali drugačije reakcije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspeh njihovih predstavnika na Svetskom prventstvu - piše u tekstu "Noje Ciriher Cajtunga".

Švajcarci dalje pišu da je Džaka sigurno znao da u Srbiji malo ljudi zna za Ardona Jašarija zbog čega je namerno i obukao dres sa njegovim prezimenom. Ubistvo Adema Jašarija iz 1998. godine još nije u potpunosti razrešeno, piše u tekstu.

Ovaj tekst je izazvao velike reakcije medija u tzv. Kosovu, pa je Koha reagovala tekstom u kojem navodi da autor nema ideju o sukobima na Kosovu i samom liku i delu Jašarija, a da ovaj medij u Švajcarskoj nije jedini koji je osudio Džakino ponašanje govori i izjava čuvenog Pera Mertezakera za Blik.

- Mislio sam da je sazreo i da je naučio lekcije iz prošle utakmice iz 2018. godine. Ovo su sve bile provokacije. Bilo je tu i fine verbalne razmene. Sve to uzrokovalo je to što smo videli. Ako Disciplinska komisija dublje reši da istraži slučaj, sigurno će ga kazniti - rekao je Mertezaker.

Video: Ima telo od milion dolara i najveća je zverka Mundijala: Vrela brazilska novinarka Izabela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    5. decembar 2022 | 13:12

    Ubistvo Adema Jašarija nije razrešeno. Šta tu ima da se rešava, on je bio bandit i terorista koji je pokušao da ratuje sa legitimnom oružanim silom na Kosovu hteo je da ratuje sa srpskom policijom i bioje likvidiran kao i svaki terorista na svetu šta tu ima da se razrešava.....

  • Marko

    5. decembar 2022 | 13:41

    Trebali smo na terenu da pobedimo i njega i Sacirija i da im zapusimo usta a nase junacine se svalerisu sa zenama od kolega i posle kada na terenu nista ne znaju posle su nam drugi krivi.

  • XY

    5. decembar 2022 | 13:46

    Pa stvarno vas lepo prestavlja u svetu kao kapiten, nema ni srama ni blama kod vas. A neko drugi je varvarin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA