≫ 

Novinarka na Kosovu dobija pretnje smrću nakon što je osudila sramno ponašanje Džake na meču protiv Srbije

Zana Avdiju obratila se i svom advokatu za pomoć

  • 12

Sramna gestikulacija Granita Džake kada se uhvatio za međunožje tokom duela Srbije i Švajcarske, time želeći da provocira reprezentativce naše zemlje, naišla je na osude ne samo u švajcarskoj javnosti, već i na tzv. Kosovu od pojedinih aktivista i novinara.

Jedna od njih bila je Zana Avdiju, koja je istakla da je gest Džake "sraman i skandalozan" zbog čega se sada suočava sa brojnim pretnjama, od kojih su neke izuzetno ozbiljne i pozivaju na ubistvo ove žene.

Prema rečima njenog advokata, Arijanita Kočija, Zana u poslednjih nekoliko dana dobija brojne poruke na svom Fejsbuk i Instagram nalogu, a mnoge od njih su u najmanju ruku stravične. Aktivistkinja i novinarka se stoga sa pravom plaši za svoj život.

Jedan od korisnika napisao je Zani da ima vremena da dođe do nje da je ubije, pritom aludirajući na ubistvo koje se dogodilo pre samo nekoliko dana u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini, kada je jedna trudnica pronađena mrtva u dvorištu ove ustanove. Sumnja se da je to delo učinio njen suprug.

- Tvoj život neće dugo potrajati - piše u drugom komentaru, a u gotovo svima se nalaze gnusne psovke upućene novinarki.

Advokat Arijanit Koči piše da su ovakve pretnje nedopustive, istakavši da svet može da se ne složi sa Zanom, ali da ne sme da joj otvoreno preti.

- Možda možemo da se ne slažemo sa njom, ali ovakve pretnje su nedopustive u civilizovanom društvu. Sa druge strane, javni prokazi uslovljavaju još veće pretnje - piše Koči.

Video: Fudbaleri sleteli u Beograd, Piksija sačekao crni audi, klinci spopali Sergeja i Vlahovića za selfi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    5. decembar 2022 | 14:43

    Velika podrška za Zanu. Prete joj ljudi bez imalo obrazovanja, osobe ispranih mozgova koji ne mrze samo Srbe već i sve ljude. Kakav je to soj može se videti na osnovu mnogobrojnih silovanja na Kosovu i na najnovijoj tragediji koja je zadesila porodicu ubijene trudnice. To je albanski izrod koji širi mržnju prema svima koji nisu kao oni.

  • Bhm

    5. decembar 2022 | 14:15

    Ne boj se seko to su šiptar,laju ne ujedaju...

  • Joooj

    5. decembar 2022 | 14:43

    Otkada su to šiptari civilizovani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA