≫ 

Barišić o penal drami i golmanu Hrvatske: "Ljubim ga, katastrofa je bilo gledati penale"

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Mundijala

  • 7
Borna Barišić Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su, posle velike drame i penala, savladali Japan.

Posle meča fudbaler Hrvatske Borna Barišić je analizirao meč.

- Nije bila laka utakmica. Japan je pokazao zašto je pobedio Španiju i Nemačku i zašto je prošao dalje. Trkački su moćni, dobro stoje iza, kompaktni su i imaju  kvalitet. možda su malo promenili sistem, mi u početku nismo bili tokoliko adaptirani na to. Brzo smo se adaptirali. Međutim, brzo smo dobili iz tog prekida pogodak. nije se bilo lako vratiti. Dogovorili smo se na poluvrmenu, da smo bili u ovoj situaciji već, da se možemo vratiti, da imamo kvalitet i da mislimo da smo bolji od njih, ali da treb to da pokažemo. Malo smo promenili stil igre, krenuli smo ka golu direktnije i dali smo gol. bila je teška utakmica do kraja. Doššlo je do penala, Livi je odlično branio, dobro smo pucali penale - istakao je Barišić i dodao:

- Sve zavisi kako će se Japan postaviti: Stajali su dosta visoko sa krilom i bekom. Nije to utakmica gde imaš šansu za ispravak.

Fudbaler Hrvatske je otkrio i šta je selektor Dalić rekao na poluvremenu:

-Tu više ne znaš ko šta priča. Jako smo svi umorni, svako svoju priču vodi, ali smo u svakom momentu svi bili zajedno. To je najbitnije. Imamo timski duh i to je jako bitno za uspeh, mislim da smo se zaot i vratili.

Barišić je posebno pohvalio ceo tim.

- Momci koji su ušli su uneli energiju i mislim da nas to krasi ovo Svetsko prvenstvo. To, da svi igrači, i oni koji ne igraju i koji su na klupi, rade odlično na treningu. Svi smo zajedno, nema nikakvih problema, predivna je atmosfera i mogu reći da zaista uživam na ovom svetskom prvenstvu.

Heroj utakmice bio je golman Livaković!

- Top! Ljubim ga! šta da mu kažem? Znam da on brani odlično penale. Svaka mu čast.

Barišić je dodao da je bilo stresno gledati penale.

- Katastrofa. Ili jesi ili nisi na penale. Ja sam imao tu nesreću kada smo izgubili u finalu, pa se to nije ponovili, Bogu hvala da se nije ponovilo.

Video: Zgodna Hrvatica napravila haos ispred stadiona: Svi su hteli da se fotkaju sa njom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    5. decembar 2022 | 20:29

    Pobedili ste zato što Japanci nisu umeli da šutiraju penale, a njihov golman ne ume da brani penale!! Izgledali su kao da prvi put u životu šutiraju i brane penale!!!

  • Bass

    5. decembar 2022 | 22:01

    Šta se pale ovi Hrvati...

  • Pers

    6. decembar 2022 | 05:44

    FAIFA UEFA je jedna od tajnih armija NATO koje je davno otkrio dr Danijel Gizner Švajcarski naučnik! NATO-JEVREI su osmislili plan uoada u države pomoću međunarodnih organizacija tako što iz vrha tih organizacija postavljaju kadrove unutar država članica koi unutar tih država rade za NATO maskirani u napr. Sportske radnike i slični, ostvaruju zadatke koje im postavlja NATO bezbednosno političke dakle kadrovi unutar države su neprijatelji same te države maskirani u službenike neke međunarodne organizacije koja na prvi pogled nema veze sa politikom! U okviru ovog svi fudbaleri preko svojih menadžera su plaćenici NATO pod stom su komandom pa dva tima koja igraju su 22 igrača koi su javno suprotstavljanje a ustvari tajno su jedan tim koi dobija naređenje iz vrha ko da pobedi ko da izgubi po zadatku bezbednosno političkih ciljeva! SVI fudbaleri su dresera i na jednu komandu sve utakmice su nameštene a učesnici glume pobednike I poražene! Hrvatska je obična fudbalska reprezentacija kojoj NATO namešta prolaz dalje da bi promovisao njihovu državnost a Srbiji podseća svađe fudbalera i destrukciju da bi ispadaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA