≫ 

Brazil demolirao Južnu Koreju, sledi duel sa Hrvatskom: Fudbalski vanzemaljci za 36 minuta do 1/4 finala SP

Brazilci su za poluvreme rešili svoj plsaman u narednu fazu Mundijala

  • 48
Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Brazila ubedljivo je sa 4:1 savladala selekciju Južne Koreje i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu.

Tako, jedan od prvih favorita za osvajanje Mundijala u Kataru obezbedio je plasman u narednu fazu takmičenja u kojoj će se sastati sa selekcijom Hrvatske.

Od starta meča brazil je krenuo silovito, odmah nametnuo svoj ritam, a to im se isplatilo već u 7. minutu kada je Vinisius Žunior postigao vodeći gol. Tu se Južnoamerikanci nisu zaustavili pa je 6 minuta kasnije dosuđen penal koji je realizovao Nejamar.

Južna Koreja je i posle dva gola prednosti rivala nastavila da igra otvoreno, a to je iskoristio Brazil koji je do poluvremena postigao još dva gola. Prvo je Rišarlison izveo pravu majstoriju i povisio rezultat, d aonda je gol za 4:0 postigao Paketa.

U nastavku, Južna Koreja nije odustala od otvorene igre. Sa druge strane, Brazil je "prikočio" i igrao u mnogo laganijem ritmu. Kako Rafinja u dva navrata nije iskoristio svoje šanse, Južna koreja je svoju iskoristila. Tako je u 75. minutu smanjila posle prelepog gola Vo-Junga.

Do kraja meča, Južna Koreja je napadala i pokušavala da dođe do novog gola, ali je Brazil odigrao onliko koliko je bilo potrebno i priveo meč kraju.

Video: SPORTKAST Pa dobro sigurno: Dragiša Binić o Piksiju, ženama fudbalera, reprezentaciji i Hrvatima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA