Švajcarski mediji pišu: "Nije fer da samo Srbija bude kažnjena, zašto nije otvoren postupak protiv nas?"

I čitaoci portala Blik uglavnom složni da je FIFA morala da otvori disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Švajcarske

  • 13
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska fudbalska reprezentacija Švajcarske i Srbije tuča Nemanja Gudelj Foto: Tanjug/AP

Fudbalska utakmica između Srbije i Švajcarske glavna je tema u našim, ali i tamošnjim medijima danima nakon što je završena zbog očiglednih tenzija koje je prouzrokovala. Kao epilog svega, FIFA je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv našeg saveza, ali ne i protiv švajcarskog.

A baš u zemlji poznatoj po najboljim satovima i siru smatraju da to nije pravedno. Najpopularniji portal u ovoj zemlji Blik donosi na naslovnoj strani tekst "Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?" u kojem se pitaju kako je moguće da je FIFA pokrenula postupak protiv našeg Saveza, a ne i protiv njihovog.

Novinari Blika uviđaju da provokacije nisu bile jednostrane i da je zapravo najveći deo njih došao od fudbalera Švajcarske albanskog porekla. Posebno je na udaru Granit Džaka, za kojeg smatraju da je morao da dobije određenu vrstu suspenzije zbog svog ponašanja.

I dok se neki čitaoci slažu sa odlukom FIFA da samo protiv Srbije pokrene disciplinski postupak nazivajući je "pravednom, jer su Srbi provocirali i govorili stvari koje nemaju veze sa fudbalom", drugi su primetili nešto drugo. Mnogi osećaju da je čudno što Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.

- Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu - piše jedan od čitalaca iz Švajcarske, a prenosi Blik.

Ostali čitaoci takođe potvrđuju njegovo mišljenje.

- Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen - piše drugi čitalac.

Postoje i oni neutralni, koji ističu da samo treba stvari što pre zaboraviti i ne potpirivati vatru dodatno, jer će to usloviti novi haos.

- Pustite sve to. Srbi su pravili greške, kao i Džaka. Ako dodamo još ulja na vatru, biće beskorisno. Ko god da je pokrenuo konflikt, ako on potraje dugo, nigde nas neće odvesti - zaključuje Blik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    6. decembar 2022 | 09:43

    Pa najlakše je kazniti Srbina i drugo mnogo je loših ljudi u FIFI koji podržavaju šiptarski lobi!!!!!

  • Tihi

    6. decembar 2022 | 09:41

    Zato sto su fasisti.

  • Mihajlo

    6. decembar 2022 | 10:32

    Mi čekamo pravdu od onih koji su Kosovo primili mimo statuta, u kojem jasno stoji da članica UEFA i FIFA može samo biti država koja je priznata od Ujedinjenih Nacija. Šta ima dalje da se nadamo od šiptarskih lobista. Sad ne smeš ni da kažeš šiptar to kao uvreda, a to njihova reč (Shqiptar)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA