≫ 

Marokanci su malo "preterali": Preko 50 uhapšenih u Holandiji posle ludog slavlja zbog Mundijala

Situacija je eskalirala u Amsterdamu, Roterdamu, Hagu i Utrehtu

  • 0
Navijači, Maroko Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je pravu senzaciju na Svetskom prvenstvu savladavši selekciju Španije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0), što je uzrokovalo neverovatnu feštu svuda gde je nastanjen ovaj narod.

A to je osim same države Maroko dobar deo Evrope, pošto Marokanci imaju veliku bazu u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, ali i Holandiji, gde su juče malo "preterali", pa je morala da reaguje i lokalna policija.

Prema pisanju NL Tajmsa, za sada je uhapšeno barem 57 ljudi širom zemlje nakon što se proslava pretvorila u nered. Deset njih je privedeno u Amsterdamu nakon što su bacili vatromet i gađali vatrogasce, a čak 35 osoba privedeno je u Roterdamu zbog sličnih incidenata.

Osim toga, pojedinci su se sukobili sa policajcima i napali službena lica pod dejstvom alkohola. Jedan policajac u Roterdamu ostao je bez sluha nakon što mu je petarda eksplodirala ispred tela. U Utrehtu je privedena još jedna osoba, pošto je navijač udario na policajca biciklom, dok je u Hagu žandarmerija uspela da rastera demonstrante i privede deset osoba.

Video: Fešta na ulicama u Maroku zbog plasmana njihove reprezentacije u 1/8 finala: Zaustavili saobraćaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA