≫ 

"Najbolja grupna faza u istoriji Mundijala": Predsednik FIFA veliča kvalitet, neizvesnost i mečeve u Kataru

Svaki gazda svog konja hvali...

  • 6
Đani Infantino Foto: Tanjug/AP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino izjavio je danas da je grupna faza Svetskog prvenstva u Kataru bila "najbolja u istoriji" Mundijala. Infantino je za zvanični sajt FIFA naveo da neuspesi velikih reprezentacija i broj selekcija, koje napreduju, ukazuju na to da fudbal postaje globalan.

- Gledao sam sve utakmice, zaista, i vrlo jednostavno i vrlo jasno rečeno, ovo je bila najbolja grupna faza FIFA Svetskog prvenstva ikada. Dakle, veoma je obećavajuće za nastavak turnira - rekao je predsednik FIFA.

- Utakmice su bile odličnog, odličnog kvaliteta na prelepim stadionima - to smo već znali. Međutim, i navijači koji su prisustvovali utakmicama su bili neverovatnu. Preko 51.000 u proseku.

On je istakao da je je utakmice grupne faze Mundijala širom sveta pratilo više od dve milijarde gledalaca.

- Fantastična atmosfera, sjajni golovi, neverovatno uzbuđenje, iznenađenja, mali timovi pobeđuju velike timove. Sada nema više malih i velikih timova. Nivo je veoma, veoma izjednačen. I prvi put reprezentacije sa svih kontinenata su bile u nokaut fazi, prvi put u istoriji. To pokazuje da fudbal zaista postaje globalan - rekao je Infantino.

Katar, svečano otvaranje svetsko prvenstvo fudbal Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo 2026. biće održano u SAD-u, Kanadi i Meksiku, a na ovom Mundijalu učestvovaće 48 reprezentacija.

Infantino je istakao da je oduševljen brojem navijača na stadionima i fan zonama u Kataru.

- Nadam se da će Mundijal u Kataru biti završen kao što je i počeo - fantastičnim uspehom. Verujem da će ovaj Mundijal da dostigne gledanost od pet milijardi ljudi širom sveta. Stadioni su rasprodati i puni na maltene svakoj utakmici. Na kraju, jednostavno želimo da pružimo malo radosti i osmeha ljudima širom sveta. To je ono što je fudbal, to je ono što je Svetsko prvenstvo - zaključio je Infantino.

Video: Džaki zabranili da priča o Srbiji: PR Švajcarske napravio frku posle pitanja Telegrafa u miks zoni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    7. decembar 2022 | 19:08

    najgore svetsko prvenstvo u istoriji

  • fez

    7. decembar 2022 | 19:01

    Ja neznam šta sam ja gledao onda fatamorganu,poluprazni stadioni. Po meni naj veštačkije prvenstvo do sad i ja bi tako recitovao da sam strpao milione u džep. Nema žara,nema borbe i vidim katar je baš napredovao. Pa njima će trebati još sto godina, a sledeće prvenstvo u Butanu da i oni malo napreduju, smešni ste, tuga je što ste upropastili sport zarad novca.

  • Neso

    7. decembar 2022 | 23:36

    Sigurno nije lose prvenstvo,ja vise volim da je u katru ili tunguziji nego u njemackoj ili engleskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA