≫ 

Ambasador Brazila za Telegraf posle ispadanja od Hrvatske izneo utiske: "Penali su uvek stvar sreće"

Ambasador je istakao da Svetsko prvenstvo spaja ljude

  • 1

Brazilska ambasada organizovala je grupno gledanje meča četvrtfinala protic Hrvatske. 

Telegraf je imao priliku da porazgovara sa ambasadorom Brazila, njegovom ekselencijom Žozeom Maurom Kotom, koji je izneo svoje utiske o četvrtfinalnom duelu.

Bilo je vrlo neizvesno, vrlo težak poraz. Šta sada?

- Kada dođe do izvođenja penala, uvek su šanse 50-50. Drago mi je što je Hrvatska uradila dobar posao tokom cele utakmice. pre svega. Igrali su dobro, dosledno, nikad nisu izgubili volju da idu napred itd. Vrlo je impresivno videti zemlju veličine Hrvatske da se plasira u polufinale. Tako da mi je vrlo drago. Naravno, bio bih srećniji da je Brazil otišao dalje, ali mi je takođe da Hrvatska, kao predstavnik Balkana, se plasirala u polufinale.

Šta je bio odlučujući trenutak utakmice, možete li da nam kažete?

- Ono što ja verujem da je važno jeste da tim mora da sarađuje zajednički, sa se razume. Zapravo timski rad pravi razliku. I verujem da su i Brazil i Hrvatska uradili dobro taj posao, a kada se dođe do penala, to je pitanje sreće.

Možete li da mi kažete, pošto je mnogo Brazilaca ovde, da li je to velika zajednica u Srbiji?

- Ne, mislim da u Srbiji ima oko 100-120 Brazilaca, ne više od toliko, relativno malo, u stvari. Ali imali smo dobru posećenost, verujem. Mislim da je oko 30-40 Brazilaca došlo i tako da je značajan deo brazilske zajednice došao.

Naši i vaši se zajedno vraćaju kući s ovog Svetskog prvenstva.

- Tako je, tako je. Ali je vrlo interesantno kako Svetsko prvenstvo spaja ljude i razumemo naše razlike i idemo napred. Oba tima su igrala vrlo, vrlo fer. Nije bilo nerazumevanja među fudbalerima i drago mi je da se ovaj meč završio u dobrom tonu.

Koja bi bila vaša poruka za brazilske igrače, i možda i za srpske, ako ste gledali neku utakmice Srbije?

- Da, naravno. Biti agresivan i napadati je vrlo važno, ali mislim da je najvažnije od svega timski rad, razumeti da nije sve u odbrani, niti u napadu, ceo tim mora da radi da bi nadoknadio razliku u kvalitetu u odnosu na drugi tim.

Video: GLEDANJE UTAKMICE SA AMBASADOROM BRAZILA, POKRIVALICE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    9. decembar 2022 | 22:01

    Навијала сам за Бразил првенствено јер нису Косово као државу признали и иако знам да ће ме многи линчовати за Хрватску никада нећу ни да много бољу игру има али НИКАДА НАВИЈАТИ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA