Holanđanin koji se sukobio s Mesijem u tunelu: "Pre meča sam rekao da je i on čovek..."

Kada su se tenzije spustile i ohladila glava, reprezentativac Holandije je odao priznanje Argentincu

  • 0
Vout Veghorst, Lionel Mesi Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Napadač Holandije Vut Veghorsts bio je na pragu da postane heroj nacije, pošto je kao rezervista, nakon što je ušao u 78. minutu, dao dva gola Argentini i odveo tim u produžetak.

Vehorst je bio i jedan od najratobornijih na terenu, imao je i sukobe na terenu, ali i posle kraja meča u tunelu, od čega je najupečatljivji onaj sa Lionelom Mesijem, koga je prozivao dok je davao intervju za TV kamere odmah posle utakmice.

Posle meča je bio utučen, ali i ponosan na svoju ekipu, a kada mu se glava ohladila, odao je priznanje i Lionelu Mesiju.

- Osećamo se užasno sa jedne strane, jer smo želeli da se plasiramo u polufinale i da dođemo bliže našem cilju, sa druge strane sam ponosan na tim i selektora, na ljude u Holandiji koji su verovali u nas - rekao je Veghorst posle meča u miks zoni novinarima među kojima je bio i Telegraf.

Veghorst je upitan i da li je stekao utisak da su Argentinci više želeli da poraze Holanđane, nego da sami prođu u polufinale, aludirajući na neprimereno slavlje Gaučosa na kraju, ali i na tenzije tokom meča gde je u više navrata bilo sukoba između igrača.

- Ne, navijači na stadionu su bili neverovatni, hajde, svi smo to mogli da vidimo - rekao je napadač Holandije, koji nije shvatio odmah da pitanje nije bilo posvećeno argentinskim navijačima.

- Igrači? To je borbeni duh ljudi odatle. Volim to, ali u tom momentu bih voleo da je to bilo na drugoj strani, kod nas - ne zamera ipak Holanđanin previše Argentincima koji su preterali u slavlju.

- Oni su bili bolji u prvom poluvremenu, mi u drugom, mislim da možemo da budemo ponosni - dodao je on, nakon čega se osvrnuo na Lionela Mesija.

- Rekao sam pre meča da je Mesi čovek, kao i svako drugi - uz osmeh je rekao i izazvao osmeh i okupljenih novinara, a zatim nastavio da odaje priznanje kapitenu Argentine.

- Mislim da je to realnost, ali ovaj Mesi je neverovatan i najbolji igrač na svetu, to je dokazao i sada - istakao je napadač turskog Bešiktaša, koji je opisao i gol u finišu regularnog dela kada su Argentincima "prodali foru" iz slobodnog udarca.

- Trenirali smo to, i to me čini ponosnim, jer kada dođe momenat istine kao sada, to je neverovatno. Znao sam da će se desiti trenutak da iskoristimo to što smo vežbali na treninzima. Imali smo jedan takav slobodan udarac, ali tada nismo pokušali, znao sam da će doći nova prilika i to se na kraju i dogodilo - zaključio je on.

Video: Delirijum među Argentincima kad je Brazil izbacio Hrvatsku: Ovako su slavili tokom i posle penala

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA