≫ 

Argentina u strahu: FIFA pokrenula disciplinski postupak pred meč sa Hrvatskom, uključeni Mesi i Martinez

Ne baš lepa slika poslata je u svet sa meča Gauosa i Oranja

  • 4
Svetsko prvenstvo SP Katar Argentina - Holandija Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Potpuno očekivano, nakon ružnih slika koje smo videli po okončanju penal serije između Holandije i Argentine u kojoj su Gaučosi odneli prevagu i plasirali se u polufinale, FIFA je odlučila da pokrene disciplinske postupke protiv više aktera u južnoameričkom timu.

U centru pažnje, ne zbog lepih stvari, bio je Emilijano Martinez. Čuvar mreže Gaučosa je dva puta skidao penale Holanđanima, a onda je pritrčao klupi Holandije i provocirao Van Gala.

- J*** sam te dva puta, p****u - vikao je Martinez dok ga je udaljavao trener golmana Holandije.

Posle meča pokušao je da se opravda.

- Čuo sam da je Van Gal rekao da je Holandija u prednosti ako meč dođe do penala. Mislim da je trebalo da drži jezik za zubima.

Sudija Lahoz je podelio čak 18 žutih kartona na ovoj utakmici, a posle meča je sve uredno prijavio delegatu i FIFA je otvorila postupak.

- Disciplinska komisija FIFA otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja člana 12. (nedolično ponašanje igrača i osoblja) i člana 16. (ometanje reda i sigurnosti na utakmicama) Disciplinskog kodeksa - piše u saopštenju.

Argentinci strahuju da bi mogao da bude kažnjen i Lionel Mesi, zbog komentara o suđenju. Po istom osnovu otvoren je postupak i protiv Holanđana.

Turbulencije su evidentne, videćemo da li će se primiriti do utorka i meča sa Hrvatskom.

Video: Žiru ispao šmeker pred srpskim novinarima: Ovako je spustio Engleze na zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muslin

    11. decembar 2022 | 14:29

    Mesi uzmi Boginju najaci si!💪💪

  • Pravda

    11. decembar 2022 | 15:23

    Izvini ako se Mesi kazni, neka kazne Hrvate sto su provocirali golmana, neka kazne Svajcarce koji i tek kako provocirali Srbiju, sta su sve rekli nasim igracima na klupi i na terenu su non-stop provocirali , setite se kad su dali go sta su pokazali. Svi znamo ko cini Svajcarsku reprezentaciju i sto smo provocirani. A da ne pricam o sudiji koji nine bio pravican , nasi mogu i da krvare nema veze njima izadje lopta , njihova lopta ma nema veze. Muka mi je vise sto NACIONALISTI SVE POKVARE. ovo je sport nek pobedi najbolji bez PROVOKACIJA...

  • Vasa

    11. decembar 2022 | 15:31

    Ama najurite sve favorite kućama pa da kladioničari pokupe kajmak od ovog SP. Od samog početka ovo prvenstvo prati neviđena korupcija pa neka se tako i završi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA