≫ 

"Mesi agresivan? Pa, on je oduvek takav": Defanzivac Argentine najavio meč sa Hrvatima

Defanzivac Gaučosa izašao pred medije uoči polufinala SP

  • 0
Nikolas Taljafiko Foto: Tanjug/AP

Defanzivac reprezentacije Argentine Nikolas Taljafiko govorio je pred novinarima o utakmici polufinala Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Taljafiko je bio u sastavu Gaučosa i pre četiri godine na SP u Rusiji, kada je njegova selekcija poražena od Hrvata u grupi ubedljivim rezultatom (3:0). Međutim, smatra da će ovo sada biti drugačiji meč.

- Četiri godine je prošlo i uprkos tome vidimo Hrvate u polufinalu. To znači da su odličan tim i reprezentacija. Ima određenih sličnosti između te dve utakmice, ali i jedni i drugi imamo nove igrače. Biće to dosta različita utakmica, drugačije će se odvijati, imamo svoije adute i iskoristićemo iskustvo iz 2018. i nadam se pobedi - rekao je Taljafiko koji je potom nastavio sa odgovaranjem na pitanja.

Kakvi su vam utisci nakon ulaska u polufinale?

- Utisci su izvanredni, srećni smo jer smo ispunili prvi cilj, da budemo među četiri najbolje, radimo dalje na ispunjenju cilja, jako smo srećni, ali i razmišljamo o predstojećoj utakmici.

Utakmica protiv Holandije, pobedili ste je na istom stadionu gde i juče, da li mislite da ćete igrati po boku ili u sredini?

- Juče smo analizirali kako igra Hrvatska, znamo da imaju kvalitetne igrače, posebno u veznom redu, takođe su i visoki i mogu štošta da ponude, mogu da imaju tranziciju, centaršuteve, biće dosta teška utakmica, ali imamo i mi naše adute.

Nikolas Taljafiko Foto: Tanjug/AP

Imate Livakovića sa druge strane, ekspert je što se tiče penala, imate i Modrića, kako pobediti protiv takvih igrača?

- Rekao sam i pre imaji vrhunske igrače, ali usredsredićemo se na sebe i na igrače koje ćemo imati u našoj postavi, moraćemo da definišemo svoje uloge. Svakako smo svesni kvaliteta hrvatskih igrača, pokušaćemo da ih pokrivamo, ali fokus je najbitniji na naše igrače. Ovo je polufinale, podrazumeva se da su protivnički igrači kvalitetni.

Igrali  ste protiv Australije 90 minuta, ali i u produžecima u drugim utakmicama, na čemu radite na utakmici sa Hrvatskom?

- Poslednji minuti su odlučujući, nadate se da ćete u završnici dati gol, tada su nadljudski napori. Znamo da se to može dogoditi, da može utakmica da se završi u poslednjim minutima, moramo da budemo spremni na to i da nađemo način da se ne iscrpimo mnogo i da protivniku ne damo veliki broj prilika. Mi smo bili u jednoj drugačijoj situaciji, moramo da se usredsredimo na pobedu.

Kako doživljavate ovu situaciju sa igračima?

- Rekao bih da se takve situacije događaju u fudbalskom svetu, mi smo ljudi koji imaju emocije, nismo roboti, najverovatnije će se desiti i na drugim utakmicama, imali smo četvrtfinale, borili smo se i mi i protivnici, moramo sada da se fokusiramo na meč sa Hrvatskom.

Mesi je agresivan, više nego ranije,kako opisujete njegovu evoluciju kao lidera?

- On je oduvek bio takav, on je naš kapiten, vođa, on nas motiviše i gura dalje, posebno je njegovo mesto, kada smo na terenu znamo da imamo Mesija, to je ogroman izvor motivacije, znamo da možemo uvek da mu se obratimo, on ima podršku svih, igrača, imamo podršku stručnog štaba, a svi imamo isti cilj, to što je Mesi sa nama je najbolja stvar u svemu tome.

Kakve lekcije možete da izvučete ako dođete do penala, imate Martineza, odličnog golmana?

Nikolas Taljafiko Foto: Tanjug/AP

- To je važno, to je eliminaciona faza, tada uvek imate momenat kada nije lako. Iskusniji ima prednost, moramo da pokažemo iskustvo i karakter, da prođemo dalje, moramo da prevaziđemo teške situacije. Moram da dam sve od sebe da predstavim svoju zemlju. Svakako verujemo mnogo Martinezu, nikada se ne zna, koliko god da imate dobrog golmana, nikada ne možete da budete mirni kod penala, svi vežbamo penale, ali kada imate utakmicu, hiljade navijača, nije isto. Svakako je Martinez velika naša potpora.

Bilo vam je teško na prethodnih utakmica, da li će Hrvatska biti u sličnoj formaciji kao Australija?

- Mislim da imaju nekoliko opcija, ne mislim da će igrati u sličnom stilu kao Australija, imaju odličan vezni red, pokušaće da dobiju kontrolu nad loptom i igrom. Protiv Australije je bila dosta drugačija utakmica, moramo da budemo spremni na svaku mogućnost, da se fokusiramo na sebe i da budemo aktivni od prvog momenta.

Da li ste imali razgovor sa holandskim igračima, vezano za sukob posle meča?

- Ne, nisam razgovarao ni sa kim od prethodnih saigrača. Posle meča sam ih pozdravio, ali nakon toga nije bilo drugih kontakata, pretpostavljam da će za to doći vreme, o ovome ćemo razgovarati kao o anegdoti ubuduće, ali do sada nismo razgovarali.

Skaloni je imao različite formacije, kako se prilagođavate?

- To je obeležje kvalitetnog tima, mogućnost prilagođavanja na različite formacije. Sve zavisi od različitih momenata utakmice, to je jedna od jačih strana naše ekipe, možemo da menjamo formaciju i pozicije, što može biti opasno za naše protivnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA