Da li je ovo tajna sjajne igre Marokanaca? Selektor im dao da raspored treninga kroje prema vremenu moltive

Selektor je poslušao želje igrača

  • 4
Svetsko prvenstvo SP Katar Maroko - Portugal Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Maroka na ovom Svetskom prvenstvu zaista funkcioniše kao jedna više nego skladna celina. Atmosfera deluje da je na samom vrhuncu, a vrlo moguće je da tome doprinosi i vrlo dobro definisan raspored, koji se organizuje prema molitvenim potrebama svih fudbalera.

Naime, pošto su uglavnom svi igrači muslimanske veroispovesti, selektor Valid Regraui koji je rođen u Francuskoj dao im je slobodno vreme posle svake utakmice kako bi se odmorili sa svojim porodicama uz molitvu.

Jasno je da u okviru samog tima ima onih manje ili više posvećenih samoj veri, ali interesantno je da se prema tome i sami treninzi, obroci i sastanci tempiraju u skladu sa ovim potrebama.

Neki od njih su napuštali trening kamp da bi se klanjali u najbližoj džamiji u blizini hotela u znak zahvalnosti Alahu. Marokanci su nakon svake utakmice takođe padali na sedždu, što će reći da i te kako cene potez svog selektora.

Maroko je postao prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u istoriji, a videćemo sutra da li će otići još jedan korak dalje i otići u veliko finale pobedom nad Francuskom.

Video: Poznati srpski Jutjuber u hrvatskom dresu bodri komšije na meču sa Marokom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    13. decembar 2022 | 18:44

    Iako imam veoma negativno mišljenje o islamu, činjenica je da vera i molitva pomažu čoveku i daju mu snagu i nadu.

  • Vanja

    13. decembar 2022 | 17:38

    Nije ni cudo odakle odjednom cela Bosna , Novi Pazar i Sjenica tako zdusno navijaju za njih. Na kraju nije politika ali jeste vera. Toliko o sportu.

  • Sibin

    13. decembar 2022 | 17:58

    Koliko je to zaostao narod, to je cudo!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA