≫ 

Dalić besan na sudiju zbog penala: "Primili smo sumnjiv gol, ako su to neka nova pravila..."

Smatra selektor Vatrenih da je njegov tim bio bolji do penala

  • 39
Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je očigledno ljut na glavnog sudiju meča protiv Argentine Danijelea Orsata!

Argentina je u polufinalu Svetskog prvenstva pobedila Kockaste rezultatom 3:0, a ključan momenat utakmice desio se u 34. minutu kada je Orsato sudio penal za Gaučose. Prema Dalićevom mišljenju, on je bio i te kako sumnjiv.

- Čestitam Argentini na plasmanu u finale, ali i mojoj ekipi na svemu. Moramo da skupimo i dignemo da osvojimo to treće mesto. Igrali smo pola sata dobro, ali nismo konkretni i nismo imali završnicu. Primili smo gol koji je dosta sumnjiv. Imali smo situaicju za korner, sudija ga nije svirao, onda u nastavku je bio penal. Ne znam da li je naš golman trebalo da se skloni. Igrač se zabio u njega. Taj gol je odveo meč u drugom smeru, do tada je Hrvatska imala kontrolu. Nismo bili opasni, ali je meč išao kako mi hoćemo. Dakle, sudija je pustio korner, nije svirao. Ako su to neka nova pravila, onda neka stave da se golman mora skloniti da igrač šutira ka golu. Posle smo jurili da se vratimo, desila se druga kontra i gol. Tu smo pali, nismo uspeli da se vratimo. Nismo uspeli, nismo bili konkretni - rekao je Dalić na konferenciji, te se osvrnuo na partiju Lionela Mesija:

Ne treba puno govoriti o Mesiju, po meni je najbolji na svetu. On nosi tu razliku u kvalitetu i ima tu eksplozivnost, brzinu i tehniku. Ovo je pravi Mesi kakav je bio.

Otkrio je Dalić šta je rekao igračima na kraju meča.

- Rekao sam i pre meča da je ovo najgora situacija, među četiri si, a nisi ni tamo ni ovamo. Izgubiš i ideš za 3. mesto. Poručio sam im da dignu glavu gore, da budu ponosni na sve što smo napravili i da moramo da budemo treći. Moramo psihološki da se vratimo i popravimo. Tužni su igrači, teško im je, osećaju da su mogli više. Moramo biti spremni za ovo što nas čeka. 

Govorio je Dalić i o daljim planovima, te o mogućem kraju zlatne generacije.

- Možda je kraj ove generacije na SP, njih nekoliko je u dobrim godinama i teško je da će biti tu 2026 na Mundijalu. To je zlatna generacija, dolaze novi igrači, Hrvatska ima potencijala. Ova generacija će završiti svoju karijeru na EP 2024. i finalu Lige nacija. Bilo bi sjajno da uzmemo sada bronzu i da to bude tačka naše generacije. Što se mene tiče, ja ostajem. Moj ugovor traje do 2024. godine, do EP. Igramo finale LN i kvalaifiakcije. Moj cilj je da Hrvatsku odvedem na EP 2024. godine.

Video: Majer o Modrićevim suzama: Nemojte me to pitati, teško mu je palo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevčanin

    13. decembar 2022 | 23:09

    Penal je čist kao suza.... a ti i dalje posvećuj pobedu protiv Brazila domovinskim "braniteljima" pa se čudi što ste izgubili. Da su stvarno bili "branitelji" i da je to bila iskrena emocija možda bi pobedili... ali tr Zenge nikad nisi bili branitelji nego zlikovci koji su mučki ubili i proterali 250.000 srba u vašim "bajnim" akcijama Bljesak i Oluja... Proklestvo će vas uvek stići zbog tih vaših "branitelja" a neko ko vam je doneo slavu je upravo Srbin Modrić kome su ti "branioci" spalili kuću... zato se pokri ušima i barem ćuti..ne baksuziraj onima koji nemaju takvo zlo u sebi kao ti!!!

  • книн

    13. decembar 2022 | 23:17

    Ово је за Олују и твоје браниоце За дом?

  • .

    13. decembar 2022 | 23:07

    U pravu ste, sad su svi krivi samo vi niste, a da ste bili na njihovom mestu cutali bi. Retko licemeran narod. Eto, sad posvetite ovaj gubitak onima sto ste prethodnu pobedu. Koja crna kontrola, razbili su vas u delove. Bog sve vidi, samo cu to da kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA