≫ 

Mesi posle rušenja Hrvatske: "Mi smo posle Arabije igrali pet finala"

Mesi ističe da se oseća sjajno i da je srećan na SP

  • 2
Svetsko prvenstvo SP Katar Argentina - Holandija Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Po ko zna koji put od početka Svetskog prvenstva, kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi proglašen je za igrača utakmice.

Ovoga puta posle ulaska Gaučosa u finale Mundijala, kada je sa golom i asistencijom bio jedan od najzaslužnijih za trijumf protiv Hrvatske rezultatom 3:0.

Nedugo posle utakmice, Mesi se kao najbolji igrač iste pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije i tom prilikom je rekao:

- Mogu da kažem da sam uživao, odlično se osećam, imam snage da igram svaki meč. Prethodna utakmica je bila velika žrtva, nije bilo lako, danas smo bili umorni, ali smo se stabilizovali i izvukli snagu za pobedu. Jako smo se dobro pripremali za ovaj meč, morali smo dosta da trčimo. Jako sam srećan na SP i veoma uživam i na sreću mogu da pomognem ekipi da dođe do titule - poručio je Mesi i dodao:

- Mislim da mi imamo kolektivnu snagu i jako smo mudri i inteligentni. Znamo da čitamo rivala i da se prilagodimo trenutnku, kad treba reagovati brzo, kada treba da presecamo i čitamo lopte. Naše osoblje zna dobro posao i svaki detalj je bitan na utakmici. Znali smo šta treba da napravimo u svakom trenutku. Imali smo plan za sve, nismo bili očajni ni u jednom trenutku. Ostavljali su dosta praznog prostora za nas.

Na pitanje šta se promenilo od onog meča sa Saudijskom Arabijom kada je Argentina poražena na startu SP sa 2:1, Mesi je poručio:

- Rekao bih da je prva utakmica na SP bio težak poraz za nas. Težak udarac, nismo mislili da možemo da izgubimo. To je bio test naše snage, vratili smo se i pokazali koliko smo jaki. Bilo je jako teško jer je svaka naredna bila finalna. Ako ne pobedimo komplikujemo stvari. Igrali smo pet finala do sada i nadam se da ćemo u ovom narednom pobediti. Imali smo dosta samopouzdanja i posle Arabije smo naučili kako da rastemo i sazrimo.

Video: Juranović otkrio koliko je teško čuvati Mesija: Čini čudo i čudesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahahhah

    13. decembar 2022 | 23:04

    Ono glavno ces izgubiti kao i uvek.

  • C he

    14. decembar 2022 | 00:28

    Veliki je Mesi ali meni je Maradona u srcu. Nek se ne ljuti ovo cudo iz Rosaria!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA