≫ 

Ovde prestaje trka za GOAT-a: Mesi je protiv Hrvatske ispisao istoriju, evo koje je rekorde oborio

Sve rekord do rekorda...

  • 25
Argentina Hrvatska Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022 Katar Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine je uspela da savlada Hrvatsku sa 3:0 u polufinalu Svetskog prvenstva i tako zakaže još jedno, njeno šesto finale u istoriji Mundijala.

Zasluge za ovaj uspeh idu Lionelu Mesiju, čoveku koji je postigao prvi gol na meču, dok je kod trećeg asistirao i tako i zapečatio sudbinu Hrvata na ovom prvenstvu u Kataru.

Imaće priliku Leo Mesi da se po drugi put u karijeri bori za "Boginju", najprestižniji trofej u svetu fudbala, gde će tek i saznati svog rivala, ali je ovaj fudbaler takođe uspeo da obori nekoliko rekorda posle meča sa Vatrenima.

Ovim je, možda, Mesi uspeo i da prekine trku za GOAT-a, za najboljeg ikada u svetu fudbala.

Argentina Hrvatska Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022 Katar Foto: Tanjug/AP

Šta je sve uradio Mesi protiv Hrvatske?

Lionel Mesi je poneo i epitet igrača utakmice, njegov četvrti u šest utakmica koliko je Argentina odigrala, što je rekord na ovom Mundijalu u Kataru, međutim, njegovi ostali rezultati dolaze i izvan samo ovog šampionata.

Mesi je u meču protiv Hrvatske odigrao svoj 25. meč, čime je izjednačio i rekord Lotara Mateusa, koji je tokom karijere odigrao isti broj utakmice. Ukoliko se desi nešto nepredviđeno, Mesi će u finalnom meču uspeti i da obiđe Nemca - što je tek prvi rekord.

Svojim golom protiv Vatrenih, Mesi je uspeo da postane i rekorder Argentine po broju golova na Mundijalima (11), čime je obišao Gabrijela Batistutu, dok se asistencijom izjednačio sa legendarnim Dijegom Maradonom, koji je tokom karijere ubeležio osam asistencija.

Lionel Mesi, Argentina - Čile Foto: AP/Tanjug

Samim tim što je postigao gol i što je asistirao, on se izjednačio i sa Miroslavom Kloseom i Ronaldom u kategoriji - najviše golova i asistencija kombinovano, pošto njih trojica sada imaju po 19, što će takođe imati priliku da obori u finalu.

Pored tih rezultata, Mesi je i najbolji strelac i asistent aktuelnog prvenstva u Kataru, što znači da je i najveći favorit za titulu najboljeg fudbalera na turniru, što bi bila njegova druga, čime bi takođe ispisao istoriju.

I na sve to - Mesi će se boriti za trofej Svetskog šampiona.

Trka za GOAT-a se privodi kraju...

Video: Juranović otkrio koliko je teško čuvati Mesija: Čini čudo i čudesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    14. decembar 2022 | 08:31

    Навијаћу за Аргентину јер није признала Косово парадржаву... а што се тиче тречег и четвртог мјеста свеједно ми је ....

  • Vitez Koja

    14. decembar 2022 | 07:59

    Po meni je Mesi i pre ovoga bio najbolji fudbaler svih vremena.Bilo je tu i lucidnijih igrača(Maradona,Ronaldinjo, Ronaldo-zuba,C.Ronaldo,Pele,Zidan...)ali niko osim C.Ronalda nije u kontinuitetu 15 godina najbolji igrač na svetu opravdano, na smenu njih dvojica.Niko od pomenutih nije doneo toliko titula svom klubu, najbolji strelac toliko puta, nestvarni potezi...Eto samo zbog toga da bi ga i drugi priznali, želim mu da osvoji SP.

  • Slovenos

    14. decembar 2022 | 08:46

    Hvala ti Mesi,hvala Gaučosi za nezaboravno veče kako je skromnom čoveku malo dovoljno za puno sreće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA