≫ 

Bogdanović o novom predsedniku Saveza: "Da zna makar jedan jezik, da je normalan, za ostalo ćemo se snaći"

Najomiljeniji srpski fudbalski analitičar dao je intervju za hrvatske medije

  • 38
Rade Bogdanović Foto: Marko Todorović

Za Srbe, jedino popularnije od gledanja naše reprezentacije na Mundijalu je slušanje izjava stručnog komentatora Radeta Bogdanovića, koji je svojim britkim stavovima uveseljavao ljubitelje fudbala tokom Mundijala u Kataru. Rade se dopada svima, narodski je čovek, priča to što mu leži na srcu, iza sebe ima sjajnu fudbalsku biografiju i kao takav, kompletna ličnost iz sfere fudbala, postojan i nezavistan, savršen je sagovornik na gotovo sve teme vezane za najpopularniju igru.

Rade je dao intervju i za hrvatski portal Index u kojem je, pored ostalog, govorio i o aktuelnom trenutku našeg reprezentativnog fudbala, o učešću na Mundijalu, o tome zbog čega mi nismo uspeli, a Hrvati jesu i o još mnogo toga...

Hrvatski novinar je preneo Radetu reči novinara Milojka Pantića da je "reprezentacija prćija Aleksandra Vučića" i upitao ga da li je to razlog zbog kojeg nije postigla više u Kataru.

- Ne bih se petljao u politiku i pričao o tome čija je prćija ta reprezentacija, no jasno je da tu puno toga nije valjalo. Imali smo idealnu grupu za prolazak, no očito se nismo pripremili na turnirski način tekmičenja kao Hrvatska. U Katar smo stigli bez realne osnove da ćemo osvojiti prvenstvo, a nemamo ni t od tekmičarskog pristupa kao što imaju neke druge ekipe, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska je na ovaj Mundijal stigla mudro, a ne euforično, a mi sve obratno - rekao je Rade.

Na pitanje zbog čega je Srbija zabeležila neuspeh uprkos velikim ambicijama i euforiji sa kojom je otišla za Katar, Rade je rekao:

- Kad je došao Piksi, podigla se euforija samo iz jednog razloga, a taj je što nitko nije želeo da preuzme tu reprezentaciju. Kad smo prošli kvalifikacije i pobedili Portugal u Lisabonu, poleteli smo, ali smo se sad pošteno prizemljili. Jednostavno, ova ekipa nema iskustvo igranja velikih takmičenja kao što ima Hrvatska. Najviše me nervira što su mnogi u Srbiji ovo hrvatsko polufinale tumačili kao senzaciju. Ljudi božji, kakva senzacija, pa Hrvatska je pre četiri godine igrala finale. Kako onda ovo može biti senzacija?

Možda je i najzanimljiva bila izjava Bogdanovića na pitanje "šta se treba promeniti u srpskom fudbalu da dođe na nivo Hrvatske?". Bila je baš u njegovom stilu.

- Ne treba puno toga. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko tko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći - poentirao je Rade.

Kompletan intervju Bogdanovića a Indeks možete pročitati OVDE.

Video: Snimljeni povici Nenadu Bjekoviću: Evo zbog čega se prekinuo meč Zvezde i domaćih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    14. decembar 2022 | 21:24

    Piksi da je odličan, nije, da imamo boljega, nemamo, i tačka. Po čeme je recimo Dalić bolji od Piksija? Brani se, dođi do penala i Bože pomozi. Svaka čast Hrvatima, pamti se uspjeh, i ništa više ali trenersko znanje na minimumu.

  • Djape

    14. decembar 2022 | 21:04

    Svi selektori posle debakla na SP su imali obraza i podneli ostavke. Samo nas ovaj zaseo losle istoriskog debakla i 29 mesta od 32...

  • Filip

    14. decembar 2022 | 21:15

    "nemoj da mracis popi svetlo"a cim smo ispali ti sa reklame poceli da mrace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA