≫ 

Argentinka, za Telegraf, otkrila kako je skoro rasplakala Mesija: "Za nas je fudbal religija, imamo 2 Boga"

U Kataru smo naišli na Sofiju Mariju Martinez Mateos, čije je obraćanje Mesiju dok mu je uzimala izjavu obišao svet

  • 0

Fudbalska groznica u Argentini dostiže vrhunac, Mesi i družina imaju još "samo" jednu prepreku da dođu do najvažnijeg trofeja, a u zemlji Gaučosa vlada, najblaže rečeno, potpuni delirijum zbog svega što je Skalonijev tim napravio u Kataru. Zbog finala. Takvo je raspoloženje i među argentinskim novinarima u Dohi, sve živo treperi od pozitivnih vibracija, a tome je u velikoj meri doprinela i koleginica Sofija Marija Martinez Mateos, novinarka argentinskog ESPN-a, zbog sada već čuvenog obraćanja leu Mesiju dok mu je uzimala izjavu nakon meča sa Hrvatima.

Šarmantna Marija izbacila lavinu emocija u lice najboljem igraču, prenela mu osećanja, i svoja i svih navijača, njemu, ikoni Argentine, i preko noći stekla globalnu slavu. E upravo smo Mariju pronašli u Kataru i iz prve ruke saznali kako joj prija sve ovo što je snašlo na Mundijalu.

Tvoj intervju sa Mesijem je tema celog sveta?

- Da, svuda je, baš svuda. Neverovatno. I čudno mi je. Dala sam intervjue ekipama iz Japana, Poljske, Velike Britanije... Neverovatno. Ne mogu da verujem. I danas ne mogu da verujem.

Kako se osećaš povodom finala i svega što se dešava ovde?

- Mislim da je to ludo, znaš. Ludo, ne mogu da shvatim svoja osećanja, jer smo mi u finalu Svetskog prvenstva, imala sam priliku da razgovaram sa Mesijem, to je neverovatno takođe. Blizu smo igračima, blizu smo osvajanja titule. Plašim se ponekad to da izgovorim, jer Francuska je vrlo dobar tim, ima dobre igrače, ali ja mislim da je i Argentina dobar tim.

Da li imaš neku pripremu za finale, spremaš li sličan govor ili sve dolazi iz srca?

- Ne. Mislim da dolazi iz srca. Ako se pripremaš, sve pođe naopako. Moraš da osetiš to, tako nešto. Ja osećam da moram nešto da kažem pre finala. Da mu stavim do znanja. I to sam uradila.

Kako se osećaš što si na posebno poziciji da možeš da osetiš emocije Mesija i ostalih igrača? I kako se osećaš što možeš lično da pričaš s njima?

- To je vrlo moćno, jer igrači ostavljaju dušu na terenu, tako da je to tu. I ovih dana osećam i njihovu sreću. To je pozicija koja je veoma emotivna, znaš. Oni misle na svoje porodice, misle o svom trudu celog života. Tako da je to vrlo lepo.

Možeš li da opišeš emocije svih Argentinaca trenutno?

- Ovde je neverovatno, ali moraš da zamisliš šta se dešava u Argentini. To je ludo i nemoguće za razumeti ili objasniti. Jer mi smo toliko strastveni, strastveni na potpuno lud način. Mislim da je to nekada dobro, a nekada loše. Ako možeš da razumeš neke situacije, onda dobro. Ali u ovom slučaju smo svi zajedno, sa istom nadom, sa istom srećom, sa istim ludim danima. Mislim da je to magično.

Da li je fudbal religija za Argentince, jer imate dvojicu bogova - Mesija i Maradonu?

- Da, jeste. Imamo dva Boga. Fudbal je religija. Mi živimo fudbal tako, tako, ne znam kako da kažem, tako snažno, na vrlo jak način. Tako da imati Mesija i Maradonu je velika, velika stvar.

Video: Argentinci odradili trening bez Mesija: Najbolji igrač nije se pojavio na prvom treningu za finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA