Od dostavljača pice do finaliste Mundijala: Neverovatna životna priča francuskog fudbalera

Nekom je život majka, a nekom maćeha...

  • 1
Svetsko prvenstvo SP Katar Engleska - Francuska fudbalska reprezentacija Francuske Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru je došlo do same završnice, ostale su još dve utakmice, ali je Mundijal uspeo da iznedre i neke heroje. Jedan od njih je i Jusuf Fofana, jedan od najboljih fudbalera Francuske u polufinalu protiv Maroka.

Fofana koji trenutno nastupa za ekipu Monaka iza sebe ima i jednu tešku životnu priču, gde je otkrio šta je sve morao da radi kako bi preživeo, odnosno, kako bi mogao da živi uopšte.

Već sa 15 godina je ostao bez mesta u akademiji "Red Star", kada je počeo da igra za amaterske klubove, dok je uporedo radio i kao dostavljač pice.

- To je bio najbolji način da zaradim novac kako bih ispunio snove. Imao sam sumnju, da li ću uspeti - rekao je Fofana odmah posče meča sa Engleskom u četvrtfinalu.

Francuz je potom igrao za mlađe kategorije Dransija, odakle prelazi u Strazbur, gde provodi iduće dve godine, pre nego ga je Monako pokupio u zimu 2020. godine za 15.000.000 evra.

Fudbaler Monaka je turnir pretežno proveo na klupi, ali je protiv Maroka morao da menja Adrijena Rabioa, te se na pravi način i pokazao svetskom fudbalu.

Video: Novinarka koja je rasplakala Mesija, za Telegraf: Mi imamo dva Boga, Mesija i Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA