≫ 

Vučić: "Navijaću za Maroko protiv Hrvatske, oni su naša braća"

Predsednik je izabrao stranu u subotnjem meču za treće mesto na Mundijalu

  • 38
Aleksandar Vučić, Maroko Foto-kolaž: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru između Hrvatske i Maroka, navijati za Maroko.

Na pitanje je li navijao za komšije, Vučić je gostujući na RTS-u rekao da je čestitao ministru Tomislavu Žigmanovu kao pripadniku hrvatskog naroda i da čestita svima koji su navijali za Hrvatsku.

- Ja sam svim srcem navijao za Argentinu i Maroko. Susede ne birate, prijatelje birate. Ima i emocionalnih i porodičnih razloga zašto sam navijao za druge protiv suseda. Ni Argentina ni Maroko nisu priznali nezavisnost Kosova i prilično su tvrdi i čvrsti po tom pitanju - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su Marokanci "prava srpska braća" koja neće priznati Kosovo.

- Ćitav Novi Pazar navija za Maroko, a ja trebam reći da neću navijati za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji - izjavio je srpski predsednik.

Utakmica za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru između Hrvatske i Maroka igra se u subotu, 17. decembra u 16 sati.

Fudbalske reprezentantacije Hrvatske i Maroka već su odigrale međusobni duel u Kataru, bio je to meč grupne faze, prvi na turniru za obe selekcije, koji je završen bez golova.

Video: Poznati srpski Jutjuber u hrvatskom dresu bodri komšije na meču sa Marokom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    16. decembar 2022 | 10:29

    Tako je Vučko. Oni nisu priznali Kosovo. I ja navijam sutra za njih 🇷🇸🇲🇦

  • Nes

    16. decembar 2022 | 10:40

    Hrvati nas se sjete samo kada nesto trebaju...pazi,narod za ciju je drzavu danasnju Hrvatsku ginuo Srbin,stvarao ju dao joj danasnje granice AVNOJ-evske,znaci Srbokomunisti I Tito...narod koji je od Hrvata dozivio najmonstruozniji genocid BEZ IKAKVE SVOJE KRIVNJE..I danas nas Hrvati mrze I glasaju za imaginarno Kosovo?! Da,mi sa njima nismo braca.

  • Stvarno

    16. decembar 2022 | 10:16

    Nemamo mi brace...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA